Tânăr de 17 ani, fără permis, prins când se plimba cu maşina chiar pe strada Vasile Lupu, unde e sediul IPJ Prahova

Redactia -

Tânăr de 17 ani, fără permis, prins când se plimba cu maşina chiar pe strada Vasile Lupu, unde e sediul IPJ Prahova

La data de 20 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe strada Vasile Lupu, din municipiul Ploiești, au efectuat semnal regulamentar de oprire șoferului unui autoturism, care nu s-a conformat, continuându-și deplasarea.

Având în vedere acest aspect, echipajul de poliție a pornit în urmărirea conducătorului auto, iar la un moment dat, ajungând la o intersecție semaforizată, conducătorul auto nu a mai putut înainta din cauza autovehiculelor, moment în care a coborât din autoturism și a fugit de la fața locului.

La scurt timp, polițiștii l-au prins și l-au imobilizat, fiind condus la sediul unității de poliție, în vederea audierii.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că la volan se afla un tânăr, în vârstă de 17 ani, care nu figura ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.

Întrucât a refuzat testarea cu aparatul DrugTest, a fost condus la o unitate medicală, în vederea efectuării unei testări preliminare în acest sens, rezultatul indicând prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. 

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, urmând ca, în baza probatoriului administrat, față de tânăr să fie luate măsuri legale.