Mihnea Rădulescu a aterizat vineri la Tel Aviv. „Under”-ul Petrolului a fost convocat, din nou, la România „U19” și va bifa o „dublă” contra Israelului „U19”

Dragos Trestioreanu -

Mihnea Rădulescu a aterizat vineri la Tel Aviv. „Under”-ul Petrolului a fost convocat, din nou, la România „U19” și va bifa o „dublă” contra Israelului „U19”

După ce a făcut parte, luna trecută, din lotul echipei naționale a României „U19” și a fost și integralist la Telki, în meciul cu Ungaria „U19”, scor: 3-2 pentru tricolorii noștri, mijlocașul de bandă Mihnea Rădulescu (foto în galben, cu numărul 16, la meciul din țara vecină) – prima rezervă a lui Alexandru Musi, la FC Petrolul Ploiești – a fost convocat din nou, de către selecționerul Adrian Dulcea. De data aceasta, reamintesc, pentru un stagiu de pregătire și jocuri, între 3 și 12 septembrie 2023, la Buftea și la Tel Aviv, în Israel.

Prima parte a cantonamentului a fost găzduită de hotelul de patru stele al lui Dumitru Dragomir, denumit după o grupare engleză din Premier League, mai exact Crystal Palace, din Londra. Antrenamentele au avut la baza sportivă a FRF de la Buftea. Explicația cazării la Crystal Palace a fost dată de ocuparea spațiilor aparținând FRF, de la Mogoșoaia (echipa de seniori) și de la mai sus-amintita CNF Buftea („U21”). Timp de cinci zile, selecționații de la „U19”, printre care și ploieșteanul Rădulescu, au făcut antrenamente la CN FRF de la Buftea, iar vineri, de la ora 5.00 A.M., au avut programat un zbor de două ore și 40 de minute, de la Aeroportul Internațional Henri Coandă-Otopeni, spre Aeroportul Internațional Ben Gurion, din Tel Aviv. În capitala Israelului, tinerii tricolori români au fost cazați într-o bază sportivă (foto jos) și se pregătesc acolo pentru „dubla” cu echipa națională similară a țării gazdă.

Astfel, duminică, 10 septembrie, de la ora 11.00 (aceeași cu a României), se va disputa primul meci amical dintre cele două reprezentative, iar marți, 12 septembrie, tot de la 11.00, va veni rândul revanșei. Ambele jocuri-test vor fi transmise live pe canalul FRF TV, care poate fi accesat gratuit. Revenirea acasă a tricolorilor se va consemna imediat după al doilea duel cu israelienii. Cei cu a căror echipă de seniori, vor da piept fotbaliștii lui Edward Iordănescu, pe Arena Națională, astăzi, 9 septembrie, de la 21.45, în transmisia în direct a postului Prima TV. Dacă va confirma forma bună avută în Ungaria, în care a bifat assist-urile de la primele două goluri, talentatul și ambițiosul Mihnea Rădulescu are șanse foarte mari să se regăsească și în lotul care se va deplasa în Cehia, luna viitoare (11-17 octombrie), pentru partidele din grupa preliminară de la EURO 2024, din Irlanda de Nord. Se vor califica acolo primele două clasate din clasamentul grupeo alcătuite, în afară țării gazde și a României, și din Finlanda și San Marino. Dar și una plasată pe cea mai bună a treia poziție, din toate grupele. 

După revenirea din Israel, de marți, 12 septembrie, Mihnea va avea timp suficient de recuperare, cât pentru a fi inclus, apoi, în lotul de 20 care va fi deplasat la Cluj, pentru meciul oficial contra CFR (locul 2 în ierarhia la zi a SuperLigii, cu un meci mai puțin disputat). Adică, nu cum s-a întâmplat ulterior întoarcerii din Ungaria, atunci când a fost menajat de la confruntarea de la Dinamo București și trimis să evolueze în Liga de Tineret. Iar asta, e drept, și din cauza perioadei mai scurte de refacere ale sale.

Foto: www.frf.ro și arhivă personală a jucătorului

Publicitate