Târg de antichităţi la Ploieşti Shopping City

Redactia -

Târg de antichităţi la Ploieşti Shopping City

Ploiești Shopping City organizează Târgul de Antichități în perioada 7-10 noiembrie, unde colecționari din toată țara vor expune obiecte de epocă precum ceasuri Art Nouveau, piese de mobilier Rococo, consolă în stil Biedermeier, fonografe din 1898 sau obiecte militare din cel de-al Doilea Război Mondial. În cadrul acestuia, este deschisă și expoziția fotografică “Ploieștiul vechi și nou”, bazată pe contrastul dintre trecut și prezent, ce își propune recuperarea patrimoniului istoric și arhitectural al orașului.

Varietatea de obiecte vechi pe care pasionații le vor găsi la târg include și pendule, gramofoane, tablouri, statuete din bronz din 1936 acordate sportivilor la Jocurile Olimpice de la Berlin, statuete Beethoven din marmură sau bronz, cât și obiecte de filatelie sau numismatică. Vor fi prezenți peste 15 colecționari din orașe precum Sibiu, Constanța, Satu Mare, București, Brașov, Suceava.

Târgul de Antichități va găzdui și expoziția fotografică “Ploieștiul vechi și nou”. Demersul, conceput de Loredana Brătilă în colaborare cu Lucian Vasile, este unul educativ și a plecat de la contrastul dintre trecutul care a supraviețuit tulburărilor din istorie și prezent. Perspectiva este îndreptată însă spre viitorul orașului Ploiești care poate fi definit de fiecare locuitor în parte. Loredana Brătilă oferă o fereastră către trecut și construiește un puzzle ce definește orașul, combinând epoci care se evidențiază prin linii distincte, fie că vorbim de secolul al XIX-lea, perioada interbelică sau de ultimele decenii. Puse în antiteza vechi -nou, clădirile sunt astfel o lecție de civism a modului în care fiecare ploieștean percepe și își asumă orașul.

Târgul de Antichități este deschis zilnic la Ploiești Shopping City între 10:00 și 22:00, iar expoziția “Ploieștiul vechi și nou” poate fi vizitată pe toată durata acestuia. Vernisajul va avea loc joi, 7 noiembrie, ora 18:30.