Târgul cu bunătăţi se întoarce la Câmpina

Redactia -

Târgul cu bunătăţi se întoarce la Câmpina

COMUNICAT DE PRES

Ne întoarcem la Câmpina, unul dintre oraşele de suflet ale Târgului, de joi, 18 aprilie, până sâmbătă, 20 aprilie, cu desaga plină de bunătăţi şi doldora de surprize.

            Deoarece pe 23 aprilie îl sărbătorim pe Sf. mucenic Gheorghe, Târgul cu Bunătăţi vă aduce în zona pietonală “la Ceas” toate ingredientele necesare unui ospăţ demn de ţinut minte, dar şi o mare varietate de cadouri, numai bune pentru toţi sărbătoriţii zilei.

            Pentru ospăţul regesc, aducem brânzeturile delicioase pe care le aşteptaţi nerăbdători de fiecare dată: din zona Bran aducem brânză proaspătă de oaie, urdă cu mărar şi caşcaveaua veritabilă, brânză de burduf cu ardei sau chimen, de la Fundata de Braşov, sau brânză de burduf din Bistriţa – Năsăud. Lângă brânzeturi, adăugăm piept de raţă afumat şi condimentat, cârnaţi la topor, piept de curcan copt, ruladă de curcan şi pate de ficat de la Botoşani şi muşchi de porc afumat, cârnaţi picanţi de porc, slană fiartă, trasă în boia de la Braşov.

            Masa se mai îmbogăţeşte cu legume de sezon, conserve (zacuscă de vinete, de ciuperci, de dovlecei verzi, de peşte), pâine de casă cu cartofi, coapta pe vatră, unt sănătos, delicatese din Italia (prosciuto crudo, file de anşoa, pastă de măsline, de ardei iuţi, ardei iuţi umpluţi cu brânză, anghinare murată, măsline, brânză de capră maturată, salam cu trufe), iar mesenii se întâmpină cu palincă de Bihor şi se întreţin cu vin alb, roşu sau roze de Jariştea.

            Când serviţi desertul, aveţi de ales dintre turtă dulce, siropuri, dulceţuri şi şerbet din Moldova, aşa cum le făcea bunica, magiun, suc de mere din Voineşti şi de ce nu, noua dulceaţa de goji de la Topoloveni.

            Iar dacă nu sunteţi gazde, dar mergeţi în vizită la cei dragi care îşi sărbătoresc onomastica de Sf. Gheorghe, în Târgul cu Bunătăţi găsiţi cadouri pentru toată lumea. Panseluţe, crăiţe, muşcate şi begonii vin tocmai de la Mureş, pentru a încânta doamnele şi domnişoarele, de la Breaza aducem ii, rochii şi năframe, aducem şi bijuterii handmade originale, tablouri realizate manual din flori uscate, iar din Dâmboviţa vă prezentăm obiecte din sticlă pictate manual.

            Vă aşteptăm, aşadar, la Târgul cu Bunătăţi, aşa cum o facem de fiecare dată: cu oameni frumoşi, cu produse naturale şi incredibil de gustoase, cu obiecte tradiţionale şi cu mult drag! Între 18 şi 20 aprilie, la Câmpina, “la Ceas”!

           

Ă