Târgul de orientare în carieră „Meserii de nota 10”. Emil Drăgănescu: Tinerii sunt interesați de perspectiva unei meserii altfel

Redactia -

Târgul de orientare în carieră „Meserii de nota 10”. Emil Drăgănescu: Tinerii sunt interesați de perspectiva unei meserii altfel
Astăzi, 20 aprilie 2023, în cadrul Palatului Culturii s-a desfășurat în premieră un eveniment dedicat elevilor și adolescenților dornici să cunoască îndeaproape meseriile căutate astăzi.
 
Această acțiune a luat naștere la inițiativa Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, de organizare ocupându-se Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncǎ Prahova în strâns parteneriat cu Instituția Prefectului Județul Prahova, Consiliul Județean Prahova, Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești, Camera de Comerț si Industrie Prahova, Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Agenția pentru IMM-uri și Patronatul IMM Prahova.
 
Pe această cale, sunt prezentate meserii de viitor, care în ziua de astăzi pot fi practicate în condiții moderne, inteligente, cu ajutorul unor înalte tehnologii, care pot fi atractive și stimulative pentru tinerii noștri care își construiesc viitorul.
Așadar, elevii de licee, școli profesionale, învățământ dual, studenți, tineri Neets, dar și alte persoane interesate pot participa până la ora 18 pentru a se informa despre profesii și meserii solicitate pe piața muncii, despre instituțiile de învățământ dar și despre posibilitățile de însușire a unei profesii în domeniul tehnologic.
 
Cunoscând necesitatea unui eveniment de acest gen, prefectul județului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu, împreună cu subprefectul Emil Drăgănescu au participat constant la ședințele de lucru ce au privit organizarea acestui târg, dorindu-și ca propunerea domnului ministru al muncii să fie pusă în practică cât mai bine posibil.
 
Deschiderea evenimentului de astăzi s-a bucurat de prezența ministrului Muncii, Marius Budăi, care a fost însoțit de către secretarul general al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă,  Marcel Miclău.
 
„Tinerii sunt interesați de perspectiva unei meserii altfel! Evenimentul de astăzi a fost un real succes, fapt pentru care îi felicităm pe cei care ne-au fost alături și în special pe colegii noștri de la AJOFM , coordonați ireproșabil de doamna director Cristina Stoichici!”, a transmis subprefectul Emil Drăgănescu, într-un mesaj pe Facebook.