Târziu cu golurile, dar meci de apreciat! ACS Petrolul ’52 a debutat cu dreptul în noul sezon al Ligii a II-a, dislocând „autobaza” unui fost antrenor al său, în prezent la Politehnica Iași

Dragos Trestioreanu -

Târziu cu golurile, dar meci de apreciat! ACS Petrolul ’52 a debutat cu dreptul în noul sezon al Ligii a II-a, dislocând „autobaza” unui fost antrenor al său, în prezent la Politehnica Iași

Sâmbătă, 31 iulie 2021, mai de dimineață, la ceas însă de căldură destulă, deja, arbitrul bucureștean Iulian Dima – care avea să conducă sever, dar și cu unele minusuri ce puteau influența scorul final – a dat startul unui duel în care combatantele au câștigat, în primul rând, „meciul” cu gradele ridicate din termometre. Asta deși soarele a „ars” mai bine de 90 de minute suprafața de joc, fotbaliștii meritând astfel toate laudele pentru efort și sacrificiu. Cu un public activ și conectat, avantajat de umbră fiind exclusiv cel de la tribuna a doua, Petrolul ’52 a rezistat unor atacuri ale Politehnicii Iași din primele minute. Acțiuni ofensive totuși fără grad mare de periclitate la buturile lui Avram. Încet-încet, băieții lui Nae Constantin, mai noul lor A1, s-au pus gospodărește pe treabă și l-au – ierată fie-mi rima involuntară! – supus pe goal-keeper-ul împrumutat mai de curând de la CSU Craiova, Popescu, la chinuri mari. Ba chiar, Dima i-a și iertat pe moldoveni de un penalti! Păcat totuși că nici Vajushi, în mare vervă toată partida, altfel, și mai ales nici Diarra – ovaționat la înlocuire pentru assistul de la deschiderea scorului și lovitura de la „11 metri” neacordată de către central, ci nu, evident, (și) pentru… ratarea imensă din prima jumătate de oră a celui dintâi mitan! – nu au putut să trimită în plasă. Ca și alți coechipieri de-ai lor, de altfel, unul fiind junele căpitan Țicu. Cei de pe stadion, dar și din fața micilor ecrane, au avut parte de o repriză plină de ocazii a „lupilor”, presărată cu intervenții excelente ale olteanului dintre buturile „alb-albaștrilor” echipați acum în „Givova”. Ca posesie și număr de ocazii, Petrolul lui Constantin – formație cu echipament nou, stemă originală și numele sponsorilor inscripționate – a fost cu mult peste cifrele bifate de Politehnica lui Costel Enache.

Avea să fie aproape la fel și în partea a doua a întâlnirii, când căldura a atins, să zic așa, apogeul, pentru ora prânzului. Din nou posesie prelungită, din nou ratări mari, dar timpul trecea în favoarea… Iașiului, deja cu „autobaza” așezată în propria suprafață de pedeapsă. Era clar că trupa căpitanului ex-petrolist, Plămadă, omul cu turban, după accidentarea din prima repriză, venise la Ploiești, așa cum și anticipase, de altfel, Enache, numai la „mica ciupeală”. Nae a schimbat târziu, scorul era 0-0, atunci, dar Fortuna, cea din Cer, l-a ajutat pe antrenorul care și-a montat jucătorii pentru un fotbal total. Scoțându-i pe Măzărache și pe Constantinescu, care jucaseră bine în prima repriză, dar își cam pierduseră, e drept, coerența în exprimare, în a doua, antrenorul părea că ar fi riscat. Dar, i-a ieșit din plin: ambii jucători de schimb, Saim Tudor – tot mai amuzantă botezarea lui de către televiziuni drept Tudor Șaim! – și Bratu au fost cei care au stabilit rezultatul final, în minutele 75 și 83. Însă, nu se poate ignora totuși și o bucată de meci, din mitanul secund, în care, după introducerea pe teren a atacantul adus, pentru un sezon, de la FCSB, Istrate, oaspeții au stat destul în careul mare al ploieștenilor și au avut și ocazii mari. Noroc că, lansat pe stânga, activul Diarra a trecut elegant de Cană, s-a lansat într-o cursă până aproape de linia de fund, a întors la Tudor, preluare a acestuia, Onea nefăcând marcaj, ci… ferindu-se chiar, situație în care șutul „la scurt” – colțul portarului, nota bene! – l-a învins pe bravul de până atunci Popescu. Cel cu meciuri în Liga 1, oferite îndeosebi de Victor Pițurcă, la „Craiova lui Rotaru”.

Opt minute mai târziu, Vajushi a profitat de o inexactitate a lui Cristea, a pătruns, cu om în cârcă, până la 17 metri, a șutat în blocaj, balonul sărind la Bratu. Din nou preluare, urmată de un șut la firul ierbii, tot cu stângul, ca și Saim, tot la colțul scurt, dar din… stânga, iar Popescu a fost „trădat” parcă de o lipsă de orientare la astfel de faze. Totul sub ochii lui Plămadă, ieșit în în afara terenului pentru a i se schimba turbanul! S-a terminat 2-0 (0-0), nu înainte ca Diarra și Vajushi, co-autori ai reușitelor coechipierilor lor, să fie înlocuiți și aplaudați de către generoșii fani de pe „Ilie Oană”. Succes firesc, absolut meritat și, deocamdată, ACS Petrolul ’52 Ploiești este lider, ex-aequo cu alte echipe, cele care însă au avut adversare mai fără nume, implicit mai puțin tari. Frumos post-finalul, cu echipa în fața galeriei de la peluza 1, cum nu prea am văzut în sezonul precedent! Să vedem mai departe ce va mai fi, însă! Datele statistice ale meciului și alte comentarii despre confruntarea de astăzi, într-un text viitor, produs al unei gândiri la… rece. Acesta fiind la cald!

Foto: www.fcpetrolul.ro