Tatăl Robertei Anastase, acuzat că a încasat prime de aproape 30.000 euro de la stat

Redactia -

Guvernul va sesiza DNA după ce Corpul de Control a constatat că, în calitate de consilier şef al directorului general şi de şef de departament la Conpet Ploieşti, Corneliu Anastase, tatăl fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor Roberta Anastase, a încasat în patru ani prime de circa 28.000 euro.

Un raport al Corpului de Control al premierului, făcut public joi de Guvern, arată că în perioada 1 ianuarie 2009 – 31 decembrie 2012 Corneliu Anastase a încasat prime în cuantum total de 126.508 lei, din care suma de 86.189 lei provenea din fondul de premiere aflat la dispoziția directorului general.

La data de iunie 2010 a fost înființat Departamentul management, comunicare, iar la data de 18 iunie 2010 în funcția de șef al departamentului, asimilată unei funcții de conducere, a fost numit Corneliu Anastase, până atunci consilier șef al directorului general, beneficiind astfel de un salariu lunar de 9.800 lei, similar celui de director.

În aceeași perioadă, potrivit raportului, directorul general al Conpet, companie deținută de Ministerul Economiei, a avut la dispoziție un fond de premiere în sumă totală de 3,68 milioane lei, din care a acordat prime în mod preferențial.


Deputatul PDL Roberta Anastase precizează, într-un comunicat de presă, că nu are nicio legătură cu angajarea tatălui ei, Corneliu Anastase, la societatea Conpet şi respinge orice asociere între numele ei şi activitatea companiei.

„Pentru a evita orice speculaţie în ceea ce mă priveşte în urma publicării raportului Corpului de Control al primului ministru cu privire la activitatea societăţii CONPET, fac următoarele PRECIZĂRI: NU am fost niciodată angajata societăţii S.C. CONPET S.A. Prin urmare, nu sunt responsabilă de nicio decizie luată în cadrul acestei societăţi.

Tatăl meu a fost angajat în societate în anul 2003, respectiv în timpul guvernării Năstase şi s-a pensionat la începutul anului 2012. În consecinţă, NU am avut nici o contribuţie şi nici nu aveam cum să am vreun merit în angajarea tatălui meu”, subliniază Roberta Anastase.

„Aştept ca instituţiile statului să-şi îndeplinească atribuţiile corect, fără partizanat politic. De altfel, în Raportul Corpului de Control, tatălui meu NU i se atribuie nicio neregulă referitoare la activitatea desfăşurată în cadrul societăţii. În consecinţă, resping orice asociere între numele meu şi activitatea societăţii CONPET”, conchide deputatul PDL.