Tavi Grigore versus echipa din orașul natal: Petrolul ’52 – Unirea Urlați, astăzi de la 17.00, pe „Ilie Oană”

Dragos Trestioreanu -

Tavi Grigore versus echipa din orașul natal: Petrolul ’52 – Unirea Urlați, astăzi de la 17.00, pe „Ilie Oană”

Astăzi, 24 septembrie 2016, de la ora 17.00, miile de pătimași și frenetici fani ai Petrolului ’52 Ploiești (foto sus, în text; Cristi STAVRI) se reîntâlnesc cu mai noii lor favoriți, pe arena Ilie Oană, la un meci programat în etapa a VI-a, cea precedentă fiind amânată, integral, din cauza prezenței selecționatei Prahova-Muntenia la partidele din grupa preliminară găzduită de țara noastră în cadrul UEFA Regions Cup, așa-numitul campionat european al fotbaliștilor amatori din eșaloanele județene și Liga a III-a. Adversara de azi a „galben-albaștrilor” va fi Unirea Urlați, trupă venită din orașul natal al antrenorului principal al găzarilor, Octavian Grigore. O formație alcătuită majoritar din foarte tineri jucători, de vârsta junioratului. Cei care nu au reușit încă a acumula vreun punct în noua ediție a campionatului Ligii A Prahova, fiind plasați pe penultima treapată a ierarhiei, cu un golaveraj de 5-15 și -6 la „adevăr”. Singurele nume mai cunoscute din efectivul oaspeților sunt fiul și nepotul unui fost fotbalist al Unirii, dar nu numai, Constantin Rob, doi băieți ambițioși și cu temperament vulcanic. Apropiații întrecerilor județene îl cunosc foarte bine pe tatăl, respectiv unchiul celor doi fotbaliști.

2-2În ceea ce-o privește pe Petrolul ’52, care are de-acum și personalitate juridică, numindu-se CS Petrolul ’52 Ploiești, în loc de AS Petrolul ’52 Ploiești, Tavi Grigore – rămas fără secundul Nicolae Constantin, după meciul din runda a treia, de acasă, cu AFC Brebu – are câteva probleme de lot. Astfel, tot astăzi, de la aceeași oră, 17.00, Prahova-Muntenia, pregătită de mai sus-amintitul Nae Constantin, va combate cu reprezentanta Serbiei, numită Vojvodina, într-un joc fără miză al echipelor deja eliminate din competiție, în primul „11” sau pe bancă urmând a fi/sta și petroliștii Răzvan Catană și Vladimir Butufei, singurii dintre cei cinci rămași din lotul lărgit. Ionuț Marinică, Dragoș Gheorghe și Decebal Nae (ultimii doi, în dreapta, respectiv stânga foto lângă titlu; Cristi STAVRI) nu au mai fost reținuți, din  diverse motive, la selecționată, fiind azi buni de joc pentru echipa lor de club. Absenți cerți vor mai fi, la partida cu Urlațiul, accidentații Bogdan Năstase, juniorul Ionuț Pârvu și Michel Jipa, ultimul suferind o entorsă, plus suspendatul Georgian Păun. El a ispășit deja jumătate din perioada de stat obligatoriu pe tușă, fiind totuși slabe speranțe de a putea intra pe teren înainte de a trece cele 10 etape de suspendare dictate de Comisia de Disciplină a FRF, în sezonul trecut. În aceste condiții, nu ar fi exclus ca Tavi Grigore să meargă pe următoarea formulă: Marinică – Olaru, Prunescu, Al. Crăciun, Velisar – Cl. Tudor – I. Dumitrescu, Nițescu, Vintilă, Dr. Gheorghe – D. Nae. Dar, nici prezența din minutul 1 a atacantului Sebastian Petre, pus la punct acum cu pregătirea fizică, după revenirea din Scoția, nu ar fi chiar de mirare. Cum nu ar fi nici – dacă antrenorul portarilor, Gheorghe Liliac, ar susține oportunitatea – ca tânărul goal-keeper Claudiu Chiș să primească minute în acest meci, aprioric facil.

cristian-paraluta-republicanii-roOrganizatorii meciului de pe „Ilie Oană” le-au pregătit fanilor unele surprize, precum un concurs, cu sprijinul firmei Decathlon, la care vor participa, pe gazon, trei fani din tribune sau peluze, în pauza meciului,  dar și prezența la joc a unei trupe de majorete, „Happy Dance”, manageriată și pregătită de fosta bine cunoscută majoretă de la partidele de altădată ale Asesoftului, Alexandra Negulescu, alias Zizik. Un alt element inedit al întâlnirii de azi îl constituie debutul la centru într-un meci disputat în templul fotbalului ploieștean al unei femei, dâmbovițeanca din Pucheni, Cristina Părăluță (foto jos, în text; www.republicanii.ro), care va fi asistată la cele două linii de doi colegi din Comisia Județeană de Arbitri „Emil Vlaiculescu”, ploieștenii Gabriel Răduță și Andrei Sotir, cel din urmă fiind unul dintre fiii fostului fundaș central al Petrolului, Nini Sotir. Ca observator a fost delegat un alt ploieștean, ex-arbitrul Mihai Ion.

Tot azi se vor mai desfășura, în runda cu numărul cinci, următoarele dispute: AFC Bănești-Urleta – AS Tufeni-Băicoi (astăzi, ora 17.00); Tricolorul Breaza – Petrolul Băicoi; CS Cornu – CS Mănești 2013 Coada Izvorului; Unirea Cocorăștii Colț- CS Ceptura (toate trei, duminică, 25 septembrie, ora 11.00). S-a desfășurat deja duelul dintre CSO Teleajeanul Vălenii de Munte și AFC Brebu, încheiat cu scorul de 3-0 în favoarea gazdelor antrenate de Vasile Voinea. Confruntările dintre Avântul Măneciu și CS Blejoi și CSO Plopeni versus CS Păulești au fost decalate pentru marți, 27 septembrie, respectiv miercuri, 28 septembrie, ambele cu debut de la ora 17.00.