Teatrul „Toma Caragiu” – în reprezentaţie la Buşteni

Redactia -

Teatrul „Toma Caragiu” – în reprezentaţie la Buşteni

Joi, 23 mai 2013, Teatrul „Toma Caragiu” din Ploieşti, secţia de teatru pentru copii, a ţinut, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, două reprezentaţii cu piesa „Inimă rece” după Wilhelm Hauf în regia lui Cristian Pepino. Piesa, reluată, de altfel, după mulţi ani, a fost minunată şi apreciată zgomotos de micii spectatori. De fapt, despre toate aspectele spectacolului s-ar putea vorbi la superlativ: începând cu subiectul poveştii extrem de actual ( acela al îmbogăţiţilor care îşi vând omenia pentru avere), continuând cu regia de excepţie a lui Pepino, cu spectaculoasa scenografie, cu măestrita interpretare a talentaţilor actori şi nu în ultimul rând cu iscusinţa personalului tehnic „vinovat” pentru efectele de sunet şi lumini.
Sfârşitul săptămânii se va desfăşura sub semnul Zilei Internaţionale a Copilului:
Vineri 31 m1i 2013, la orele 17.00, copiii de la cercurile aplicative ale Centrului Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, se vor reuni într-un spoectacol de muzică şi dans dedicat zilei lor;
Sâmbătă 01 inuie, se vor desfăşura două evenimente:
– unul pe scena montată la Fun-Park Kalinderu (este vorba de spectacolul de revistă „Cartea junglei” cu actorii şi balerinii Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti, oferit de Primăria oraşului Buşteni). Spectacolul va avea loc la ora 11.00 şi cu această ocazie Primăria va oferi premii elevilor care s-au evidenţiat la olimpiade şi alte concursuri şcolare. Menţionăm că, dacă vremea va fi urâtă, evenimentul va avea loc la Centrul Cultural „Aurel Stroe”;
– al II-lea eveniment se va desfăşura la ora 14.00 şi este vorba de spectacolul omagial „Un copil, o rază de soare”, spectacol de muzică instrumenmtală şi corală susţinut de copiii de la Fundaţia „Vatra luminoasă” din Bucureşti sub coordonarea doamnei prof.Iuliana Pavel.
Duminică 02 iunie, la ora 12.00, un alt grup de copii pianişti, da data aceasta de la Atelierul de Muzică şi Creativitate „Mozartinno” tot din Bucureşti vor concerta în cadrul spectacolului „Mozartinno la înălţime” eveniment aflat la a III-a ediţie.
CENTRUL CULTURAL „AUREL STROE” – BUŞTENI