Teatrul „Toma Caragiu”, programul spectacolelor din această săptămână

Redactia -

Teatrul „Toma Caragiu”, programul spectacolelor din această săptămână

O piesă tulburătoare ce vorbește despre perioada dificilă și vulnerabilă a adolescenței, un spectacol ce abordează, cu emoție, sensibilitate și umor, multiplele ipostaze ale feminității și o comedie care scoate la iveală intrigile amoroase ce condimentează viețile locuitorilor unui sat de pescari din apropierea Veneției  – iată propunerile Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești pentru acest final de săptămână.

La Teatrul de Animație pentru copii și tineret Imaginario, cei mici vor porni în aventuri nebănuite, alături de personaje îndrăgite.

 

„Fiul”, de Florian Zeller, regia Cristi Juncu – vineri, 28 aprilie, ora 18.30, sala Teatrului „Toma Caragiu”. O piesă despre care publicația franceză „Le nouvel observateur” declară: „Este o capodoperă!”, Fiul este o poveste profund umană, adaptată recent și pentru marele ecran. Nicolas are 17 ani și, după divorțul părinților, locuiește cu mama sa, Anne. Pierre, tatăl lui, s-a recăsătorit și are un băiețel împreună cu cea de-a doua soție. Atunci când află că Nicolas nu s-a mai dus la școală de 3 luni, Anne cere ajutorul lui Pierre, care este hotărât să facă tot ce îi stă în putință pentru a-i reda fiului său pofta de viață. Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu vârsta sub 14 ani. Acest spectacol este SOLD OUT.

 

„Ciao, Bella”, de Antoaneta Zaharia, regia Antoaneta Zaharia – sâmbătă, 29 aprilie, ora 18.30, sala Teatrului „Toma Caragiu”. „De la confesiune amară, la momente de nostalgie și regret, la elemente de stand-up comedy, de cabaret, la tirade pline de umor, spectacolul „Ciao, bella!” este conceput să slujească actorii și să îi pună în valoare.” (Antoaneta Zaharia, regizor) Trei prietene, Bianca, Moni și Petra, îşi dezvăluie dorinţele, speranţele, nostalgiile, problemele, încep să se bucure de viața pe care o au și încearcă să își găsească curajul de a lua decizii.

 

„Gâlcevile din Chioggia”, de Carlo Goldoni, regia Vlad Trifaș – duminică, 30 aprilie, ora 18.30, sala Teatrului „Toma Caragiu”. Pornind de la gestul nevinovat al naivului luntraș Toffolo, care îi oferă dovleac copt unei tinere deja logodite, mai multe familii de pescari sunt prinse într-o gâlceavă fără sfârșit care generează situații neașteptate și pline de umor.

 

„Vrăjitorul din Oz”, adaptare după L.Frank Baum, regia Daniel Stanciu – marți, 25 aprilie, ora 10.30; miercuri, 26 aprilie, orele 10.30 și 12.00; joi, 27 aprilie, orele 10.30 și 12.00, sala Teatrului de Animație Imaginario (Bulevardul Independenței nr. 14). Dorothy și Toto, cățelul ei, ajung într-un tărâm necunoscut și ciudat, iar singurul care îi poate trimite acasă este Vrăjitorul din Oz. În drumul lor spre misteriosul vrăjitor, trei personaje simpatice li se alătură: Leul cel fricos care își dorește să fie curajos, Sperie-Ciori care își dorește să poată gândi și Omul de Tinichea care își dorește să aibă sentimente adevărate.

 

„Califul Barză”, adaptarea după „1001 de nopți” și regia Oana Leahu – duminică, 30 aprilie, orele 10.30 și 12.00, sala Teatrului de Animație Imaginario (Bulevardul Independenței nr. 14). Adaptare scenică de Oana Leahu dupa Wilhelm Hauff, „Califul Barză” este o poveste captivantă, cu mistere și suspans, în care doi prieteni încearcă să își recupereze înfățisarea, după ce un vrăjitor malefic i-a transformat în berze.