Tehnologia ne afectează vederea, însă există soluții pentru a ne proteja

Vlad Preda -

Tehnologia ne afectează vederea, însă există soluții pentru a ne proteja

 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/G3yLB3Fasow

Includerea tehnologiei în tot mai multe aspecte ale vieții noastre aduce avantaje mari în plan personal și profesional. Tehnologia a permis apariția a noi ocupații și a diversificat semnificativ posibilitățile de divertisment ale oamenilor. Din ce în ce mai des activitățile noastre depind de un ecran care creează o legătură între noi și lume. Multe urmări ale acestui fapt au efecte pozitive asupra vieții noastre, dar, în unele cazuri, pot cauza afecțiuni ale ochilor.

Ochii reprezintă punctul de interacțiune dintre noi și ecran, iar suprasolicitarea lor poate genera diverse probleme mai mult sau mai puțin grave. Medicii ne sfătuiesc să învățăm să recunoaștem situațiile în care ochii noștri suferă pentru a fi capabili să reducem efectele negative. În această situație, o asigurare medicală care acoperă costul consultațiilor periodice la un specialist reprezintă un mijloc de a avea grijă de sănătatea noastră.

Asigurarea medicală privată acoperă o gamă largă de servicii medicale

Beneficiile aduse de o asigurare privată sunt majore și ne dau mai mult control asupra întregului proces de vindecare, în cazul încheierii unei polițe cu un furnizor de asigurări. Serviciile medicale pot fi personalizate în funcție de nevoile beneficiarului, iar grija costurilor financiare pentru tratament dispare. În acest fel putem să creăm un cadru în care, prin consult medical periodic, să prevenim afecțiunile oculare. Cele 8 ore la birou, urmate de alte câteva ore în fața televizorului sau a telefonului sunt extrem de obositoare pentru ochi, iar lipsa unor activități care să compenseze acest efort și să odihnească ochii poate avea un rezultat negativ pentru starea noastră. O asigurare de sănătate este extrem de utilă în situația nefericită în care este necesară intervenția medicală, dar cel mai bun lucru pe care îl putem face este să încercăm să prevenim cât mai mult apariția afecțiunilor.

Un stil de viață sănătos reprezintă cea mai bună asigurare de sănătate

Aspecte esențiale precum alimentația, exercițiile fizice, igiena, absența viciilor sau odihna au un impact major asupra stării generale de bine, iar acest lucru se răsfrânge și asupra ochilor. Alimentație diversificată cu o valoare nutritivă mare ajută procesele de refacere a ochilor, iar somnul suficient le permite să se odihnească după o zi solicitantă. Un alt aspect important este spălarea mâinilor, care ne ajută să evităm contactul cu anumiți germeni sau bacterii care pot provoca infecții grave ale ochilor precum conjunctivita bacteriană, dar una dintre cele mai importante modalități de a ne proteja vederea o reprezintă minimizarea efectelor negative ale luminii albastre. Aceasta este generată de dispozitivele tehnologice pe care le folosim zi de zi. Orele de muncă în fața calculatorului, televizorul sau restul dispozitivelor supun ochii unui efort major și acest ritm de viață, după o perioadă îndelungată, poate avea urmări grave. Unul dintre cele mai eficiente exerciții pe care le putem face pentru a limita impactul negativ al monitorului este acela de a face o pauză la fiecare 20 de minute, iar pentru 20 de secunde să ne concentrăm asupra unui obiect aflat la 6 metri distanță.

Simptomele cel mai des întâlnite ale afecțiunilor oculare sunt acoperite de o asigurare medicală

O asigurare privată oferă acoperire pentru o gamă largă de tratamente și intervenții medicale. Examinările oculare sau tratamentele se regăsesc în pachetele oferite de asiguratori, iar sfatul medicului specialist este extrem de important din primul moment al apariției simptomelor.

Afecțiunile ochilor au multe modalități de manifestare, iar printre cele mai des întâlnite putem aminti:

  • Ochii roșii
  • Pierderea totală sau parțială a unui ochi sau a ambilor
  • Vedere dublă
  • Vedere încețoșată
  • Vedere slabă noaptea sau în timpul cititului
  • Stare de mâncărime a ochilor
  • Probleme în distingerea obiectelor
  • Îngustarea câmpului vizual

Tot mai multe activități curente se bazează pe interacțiunea dintre noi și ecranul dispozitivelor pe care le folosim, tocmai de aceea, atenția față de vederea noastră este o provocare de actualitate. Mai mult decât atât, trebuie să dezvoltăm mecanisme care să ne permită conservarea sănătății ochilor pentru că îi suprasolicităm din ce în ce mai mult. Cercetările din domeniul medical au datoria de a căuta soluții care să minimizeze impactul negativ al acestei situații, dar cel mai semnificativ rol în a ne proteja avem noi.