Temperaturi cu 10 grade mai mici față de mediile specifice perioadei până pe 22 martie inclusiv

Redactia -

Temperaturi cu 10 grade mai mici față de mediile specifice perioadei până pe 22 martie inclusiv

În intervalul 20 martie, ora 15 – 22 martie, ora 10 vremea se va menține deosebit de rece, cu valori termice mai scăzute, în general, cu 10 grade față de mediile climatologice specifice perioadei. Temperaturile vor fi negative noaptea și dimineața în toată țara, iar în cea mai mare parte a Moldovei și ziua, anunţă Prefectura Prahova.
Pe parcursul zilei de miercuri (21 martie) aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre sud-vest și va cuprinde cea mai mare parte a țării, iar în jumătatea de sud a teritoriului și la munte, izolat, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp.
În zona montană vor fi ninsori, iar în Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.
În Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare și trecător se va forma polei sau ghețuș, iar în restul teritoriului vor predomina ninsorile, se arată în comunicatul Prefecturii Prahova. 

 

Notă: Vremea deosebit de rece se va menține până spre sfârșitul săptămânii și vor mai fi precipitații predominant sub formă de ninsoare în majoritatea regiunilor, cu o probabilitate mai mare de apariție pe parcursul zilelor de joi și vineri, în special în sud, în sud-est și la munte.