Testare gratuită a glicemiei, în AFI Ploieşti

Mihai Ciobanu -

Testare gratuită a glicemiei, în AFI Ploieşti

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, marți, 7 aprilie 2015, între orele 10:00-12:00, în AFI Palace Ploiești va avea loc o campanie de testarea gratuită a glicemiei.

Evenimentul este organizat de către Asociația Diabeticilor din Prahova, Școala Postliceală Sanitară Thoma Ionescu, Asociația Sahaja Yoga România, cu sprijinul AFI Palace Ploiești.

Campania se adresează tuturor persoanelor care doresc testarea glicemiei, indiferent de vârstă sau statut social.

Conform datelor înregistrate la Direcția de Sănătate Publică Prahova, există peste 36,000 de diabetici care se tratează în județul Prahova, iar rapoartele Federației Internaționale de Diabet spun că în România există peste 1,500,000 de persoane diabetice.

Asociația Diabeticilor din Prahova a fost înființată în anul 2012 și este o organizație nonguvernamentală menită să vină în ajutorul persoanelor suferinde de diabet, indiferent de vârstă sau statut social.

Scopul Asociației Diabeticilor din Prahova îl reprezintă desfăşurarea de programe, proiecte şi a oricăror alte activităţi şi acţiuni, în vederea protecţiei și promovării intereselor și drepturilor legale ale persoanelor fizice diabetice, în raport cu autorităţile de drept public sau privat.

De la înființare până în prezent, peste 4000 de persoane au beneficiat de programele de testare a glicemiei desfășurate de către Asociația Diabeticilor din Prahova.

Diabetul este o boală ascunsă, care nedepistată la timp, produce complicații majore la nivel renal, cardiovascular, neurologic șamd.

În lume, la fiecare 8 secunde o persoană cu Diabet Zaharat moare, iar la fiecare 30 de secunde o persoană suferă o amputație datorată Diabetului Zaharat.

Cei care doresc să beneficieze de testarea gratuită a glicemiei, sunt așteptați mâine în AFI Palace Ploiești.