“The Principal Capital of Europe: the Youth!”, la Breaza

Redactia -

Asociaţia de tineret Together România organizează în orasul Breaza, la Vila Mioara, în perioada 16–23 Martie, proiectul european multilateral “The Principal Capital of Europe: the Youth!”. Obiectivele principale ale manifestării sunt: dezvoltarea personalã a tinerilor prin educaţie non-formalã, promovarea activitatilor de tineret, activismul tinerilor, dezvoltarea creativităţii şi conştientizarea identităţii lor europene.

În proiect sunt implicaţi 24 de tineri participanţi, 2 traineri, un facilitator si 2 membrii ai asociatiei, deci in total 29 de tineri din 8 tari: Bulgaria, Italia, Slovacia, Turcia, Cehia, Lituania, Ungaria si România. Pentru stimularea creativităţii, a participării active si a iniţiativei de mişcare, la eveniment vor desfăşura împreună activităţi specifice de educaţie non-formalã: ateliere de creaţie şi de lucru, evenimente in aer liber si de voluntariat alături de tinerii locuitori ai comunei, jocuri de grup, întâlniri cu autorităţile locale, seri culturale cu specific naţional pentru fiecare ţarã participantã în parte, descoperirea patrimoniului local si regional prin activităţi specifice, etc. Pentru mai multe informatii accesati site-ul nostru, la categoria Proiecte.

Asociaţia Together România este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit si are statutul legal al unei asociaţii cu activităţi in domeniul artei, educaţiei, culturii, protecţiei mediului, sportului si social pentru tineret. A fost înfiinţata in septembrie 2005 de câţiva tineri pasionaţi, cu experienţa in programe de tineret naţionale si internaţionale, cu scopul creerii unui mediu optim liberei dezvoltări a personalităţii tânărului roman. Toate acestea pentru a-l integra intr-o societate cu valori diluate si pentru a-l dezvolta din punct de vedere cultural, social, civic si intelectual. Asociaţia Together România are de asemenea ca scop promovarea tolerantei, a comunicării si a cooperării dintre generaţii si culturi diferite.