Theo Bojoagă, deja la… ultimul său meci la CS Blejoi, în noua ediție a Ligii A Prahova. Inginerul de utilaj petrolier pleacă la muncă în Olanda!

Dragos Trestioreanu -

Theo Bojoagă, deja la… ultimul său meci la CS Blejoi, în noua ediție a Ligii A Prahova. Inginerul de utilaj petrolier pleacă la muncă în Olanda!

Nici nu a început bine actuala ediție de campionat a Ligii A Prahova, de fotbal, că echipa campioană en-titre, CS Blejoi, a rămas fără unul dintre titularii de bază, un fotbalist polivalent, care putea juca atât la închidere, cât și ca fundaș central.

Absolvent al UPG Ploiești, Facultatea de Utilaj Petrolier, Theodor Bojoagă – fiul unui fost portar al Petrolului – a revenit iarna trecută la CS Blejoi, pentru a pune umărul, așa cum se mai zice, la câștigarea campionatului, a fazei locale a Cupei României și a barajului de promovare în Liga a III-a. Din nefericire, formația la care a evoluat în retur inginerul Bojoagă nu a putu bifa decât titlul județean, ratându-le neașteptat, în ordine, pe celelalte două obiective asumate.

În actualul sezon, în care era prevăzut a fi folosit, alături de un nou coechipier, ca fundaș central, odată cu plecarea de la echipă a mai vechiului tandem Valentin Iordache-Ionuț Filip, Theo Bojoagă a jucat la debutul de pe fosta arenă Conpet, în succesul Blejoiului, cu 2-0, în dauna nou-promovatei în Liga A, AS Strejnic, și pe teren propriu, cu Tricolorul Breaza, duel terminat cu un scor greu de ghicit: 5-0 pentru trupa antrenată de Răzvan Vlad și Emil Coșieru. Astfel, cum acesta a fost nu numai al doilea, ci și… ultimul meci al lui Theo la CS Blejoi, decizia lui de a pleca la muncă în Olanda a coincis cu o victorie clară a de-acum foștilor săi coechipieri. Urmează să vedem cine-i va lua locul în defensivă, cât de curând.

Dar nu numai pe CS Blejoi a părăsit-o acum Bojoagă, ci și pe câștigătoarea ediției trecute a fazei județene a Cupei României, la minifotbal, calificată la turneul final național, MFC Ploiești. Antrenorul acesteia, Gabriel Georgescu, s-a mișcat urgent și i-a și găsit deja un înlocuitor lui Theo, în persoana unui fost coechipier al acestuia, de la AS Tufeni, alături de care s-a aflat pe terenul arenei Ilie Oană, în toamna anului 2016, la meciul contra ACS Petrolul 52. Este vorba despre mijlocașul Bogdan Anghel, cel care a acceptat oferta de a juca la MFC, odată cu revenirea din străinătate, de la muncă!

Foto: Paul MÂINEA