Thriller la ambele meciuri de juniori din Cupa României dintre Dinamo și FC Petrolul! Ianis Stoica a marcat un „golazo” pe arena bucureșteană Granitul!

Dragos Trestioreanu -

Thriller la ambele meciuri de juniori din Cupa României dintre Dinamo și FC Petrolul! Ianis Stoica a marcat un „golazo” pe arena bucureșteană Granitul!

Astăzi, miercuri, 27 noiembrie 2019, la București, pe arena Granitul, respectiv la Ploiești, pe fosta bază sportivă a Chimiei Brazi, juniorii A și B de la FC Petrolul Ploiești și Dinamo București au disputate meciuri din Cupa României. A fost un veritabil thriller pe ambele terenuri, dar cu precădere la Brazi, însă, din nefericire, echipele antrenate de Gheorghe Liliac și, respectiv, Marius Manolache au fost eliminate din competiție, deși au deschis scorul atât în capitala țării, cât și în localitatea prahoveană.

Juniorii mici de la Petrolul, așa cum li se mai spune celor catalogați generic „B”, au marcat primii și au și condus la pauză cu 1-0. În repriza secundă, a fost un joc nerecomandabil cardiacilor, dinamoviștii răsturnând scorul și distanțându-se chiar la 3-1. A urmat totuși o revenirea fantastică a băieților lui Manolache, cei care au egalat la 3, dar aveau să piardă, finalmente, calificarea:  3-4! Pentru ploieșteni au marcat, în ordine, Gabriel Stoica, Narcis Ghiță și Leonard Iovu. Un meci bun făcut de copiii Petrolului, dar care nu au mai rezistat presiunii din final, după un veritabil tur de forță pentru egalarea scorului întors de bucureșteni.

Pe „Granitul”, trupa juniorilor A pregătită de Gică Liliac a modificat, și ea, prima tabela, ca urmare a unui șut formidabil în vinclu, de la 25 de metri, al lui Ianis Stoica, aflat la primul său gol oficial pentru actualul Petrolul! Deocamdată, Stoica a „spart gheața” la juniori, dar va urma, cu siguranță, la fel și la seniori! Pentru a forța calificarea, fortificând echipa lui Liliac, antrenorul principal Flavius Stoican i-a trimis să se antreneze și să joace pe trei dintre fotbaliștii „U 20” din lotul echipei mari, cu vârstă regulamentară pentru întrecerile juniorilor A. A fost vorba despre mai sus-amintitul Stoica și de Mario Bratu și Robert-Daniel Enache. Însă, nu a fost suficient. Ca și la juniorii B, cei de la „A” au bifat remontada, după 1-1 la sfârșitul primelor 45 de minute de joc ajungând și ei la 3-1. Și-așa a și rămas rezultatul de pe tabelă până la final, spre deosebire de disputa de la Brazi! Autorul unicului gol al petroliștilor se va prezenta, reamintesc, luni, 2 decembrie, la lotul național al României „U 18”, cazat la CNF Buftea, în vederea pregătirii unui turneu amical din Portugalia, din perioada 7-9 decembrie, urmând a lipsi astfel de la meciul cu UTA, de la Arad, de duminică, 8 decembrie, ora 13.00, ultimul oficial din acest an al „lupilor”.

Foto: www.fcpetrolul.ro și Facebook