La echipele naționale „U 21”, „U 20” și „U 18”, prim-divizionara FC Petrolul Ploiești are numai câte un convocat. Doi sunt în lotul „lupilor”, iar al treilea – în eșalonul secund, împrumutat la Unirea Slobozia. În Cupa României, au jucat și alți „lupi” detașați prin țară

Dragos Trestioreanu -

La echipele naționale „U 21”, „U 20” și „U 18”, prim-divizionara FC Petrolul Ploiești are numai câte un convocat. Doi sunt în lotul „lupilor”, iar al treilea – în eșalonul secund, împrumutat la Unirea Slobozia. În Cupa României, au jucat și alți „lupi” detașați prin țară

Odată cu meciurile oficiale sau amicale ale echipelor naționale de seniori, tineret și juniori ale României, clubul FC Petrolul  Ploiești a primit telegrame de convocare pentru trei dintre fotbaliștii tineri pe care îi are sub contract, cu toții fiind produse 100% ale propriei academii. Dacă Edward Iordănescu, selecționerul tricolorilor care se pregătesc pentru cele două meciuri din Liga Națiunilor, din Finlanda și cu Bosnia-Herțegovina, nu s-a arătat interesat de vreun jucător al Petrolului, poate numai Gabriel Tamaș ar fi putut eventual să-i capteze interesul, în schimb, Emil Săndoi, Daniel Pancu și, respectiv, Alexandru Pelici au ochit câte un tânăr jucător al găzarilor: fundașul stânga căpitan Valentin Țicu (foto sus; la „U 21”), mijlocașul de bandă Mario Bratu (foto mijloc; la „U 20”) și cel de creație Alin Boțogan (foto jos; la „U 18”), ultimul fiind împrumutat în acest sezon la posibilul lider solitar, de astăzi, al Ligii a II-a, Unirea Slobozia. Nimic nou, fiecare dintre cei de mai sus au fost convocați și de predecesorii actualilor selecționeri, Florin Bratu, Bogdan Lobonț și, respectiv, Daniel Oprescu. Trecute-se vremurile când clubul găzarilor avea o ofertă mult mai mare pentru loturile naționale.

În altă ordine de idei, rămânând la capitolul „jucători tineri detașați” de către FC Petrolul la alte cluburi din țară, (și) în acest sezon fotbalistic, de remarcat că, în timpul acestei săptămâni, portarul Flaviu Bodea și fundașul central Antoniu Manolache au contribuit la calificarea în play-off -ul Cupei României a Gloriei Bistrița, cel din urmă transformând și o lovitură de departajare. La învinși, cei de la Unirea Dej, a fost în primul „11” și un alt „lup”, mijlocașul de bandă Vlad Bogdan, iar la învingători a mai jucat și un fost purtător al culorilor galben-albastre, prahoveanul Nini Popescu. CS Satu Mare, o formație care nu a avut acces mai departe în Cupa României, l-a avut ca titular între buturi pe petrolistul Mihai Berbeacă, iar pe lista de rezerve – pe fundașul Rafael Popovici Ciatău.

Fostul antrenor al Petrolului, Costel Enache, în prezent pe banca Unirii Slobozia, nu a apelat la niciunul dintre cei doi jucători împrumutați în vară, mijlocașii Vlad Prejmerean și Alin Boțogan, cei care nu au făcut parte nici din lotul câștigătorilor meciului de la Dunărea Călărași. Enache l-a debutat însă pe Ben Levy, care a avut o scurtă prezență în efectivul „lupilor” în L2, și a făcut apel și la un fost echipier al ploieștenilor, Serges Ekollo. Ambii au fost titulari, israelianul bifând și o „dublă”. CS Afumați a fost altă echipă calificată în play-off și l-a avut ca fundaș stânga titular pe Aris Oprea, un fotbalist tânăr împrumutat de FC Petrolul la trupa de Liga a III-a. Ilfovenii au furnizat surpriza, eliminând-o pe Metaloglobus București, la care pe banca de rezerve s-a aflat și atacantul David Ilie, fiul team managerului „lupilor”, Costel Ilie. Mai mulți echipieri detașați de la găzari a avut prahoveana CS Blejoi (L3), cea care a pierdut însă la scor, pe teren propriu, 0-4, dar e drept că în fața unei aspirante la promovarea în primul eșalon, Gloria Buzău. Din primul „11” al gazdelor au făcut parte Adrian Nicolae, Andrei Șerban, Sebastian Bălașa, iar pe bancă au luat loc Petru Marinache, Sebastian Oprea și Robert Enache. Și Iulian Drăgoi este un produs al academiei Petrolului, dar în vară a venit la Blejoi de la FC Brașov. Din lotul buzoienilor au făcut poarte doi ex-petroliști, Sergiu Pîrvulescu și Alexandru Munteanu. Apropo de Brașov, divizionara secundă din municipiu, Fotbal Club, care merge mai departe în play-off, l-a avut înscris ca rezervă și pe Alexandru Saim Tudor, detașat acolo. Și alte echipe care s-au prezentat în turul 3 al competiției KO au beneficiat de jucători ce-au avut tangențe mai mult sau mai puțin de durată cu FC Petrolul, chiar și dintre produsele academiei, toți aceia nemaifiind sub contract cu găzarii. Toate datele privind Cupa României le-am preluat de pe www.liga2.prosport.ro, site de care se ocupă, cu maximă pasiune și eficiență, jurnalistul prahovean Marius Anghel.

Foto: www.fcpetrolul.ro

Publicitate