Ţigări fără timbru, cu 11 lei pachetul, vândute la Breaza. Poliţiştii au intrat pe fir

Redactia -

Ţigări fără timbru, cu 11 lei pachetul, vândute la Breaza. Poliţiştii au intrat pe fir

Polițiștii din Breaza au desfășurat o acțiune pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale și a contrabandei cu țigarete. Au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 10 000 lei, a fost întocmit un dosar penal și au fost ridicate în vederea confiscării peste 900 de țigarete.

La data de 3 martie, în intervalul orar 10-12.30, polițiști din Breaza au desfășurat o acțiune pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale și a contrabandei cu țigarete.

Astfel, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.250 lei și au confiscat 940 de țigarete.

Totodată, au constatat o infracțiune.

În timpul acțiunii, polițiștii au depistat un bărbat din localitate, care comercializa 760 țigarete fără banderolă fiscală.         

Din primele cercetări, a rezultat că acesta s-ar fi deplasat în diferite centre comerciale din București, de unde ar fi achiziționat țigări fără banderolă fiscală la prețul de 8 lei pachetul, pe care ulterior le-ar vinde diferitelor persoane din orașului Breaza, la prețul de 11 lei/ pachetul de țigarete

Au fost întocmite acte premergătoare pentru comiterea infracțiunii de contrabandă, faptă prev și ped de art. 270 alin.3  din Lg.86/2006.

Totodată, a fost depistat un alt localnic, care oferea spre comercializare,  la punctul de lucru al unei societăți comerciale, 180 țigarete nesigilate și fără banderolă fiscală, la prețul de 11 lei/ pachetul de țigarete.       

Polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale și au ridicat țigaretele în vederea confiscării.