Gazeta de Prahova

Ţigări şi legume confiscate de la un comerciant din Ploieşti

Administrație

Redactia

Polițiștii Secției 3 Ploiești au desfășurat o acțiune de verificare a unui comerciant din Ploiești. Au fost confiscate țigarete și peste 250 de kg de fructe și legume. În cauză a fost întocmit și un dosar penal.

 Vineri, 17.11.2017, polițiști din cadrul Secției nr. 3 Politie au efectuat un control la o întrerindere familială din Ploiești, pentru verificarea legalității actelor de comerț.

Astfel, asupra reprezentantului întreprinderii, au fost găsite 440 țigarete produse în Republica Moldova.

Totodată, s-a constatat că erau comercializate legume și fructe fără documente de proveniență. 

În consecință, polițiștii au procedat la ridicarea în vederea confiscării a tigaretelor si a peste 250 de kg de fructe și legume (100 kilograme roșii – 69 kilograme cartofi – 24 kilograme varză – 15 kilograme ardei capia – 21,5 kilograme mere – 14 kilograme  ardei gras – 4 kilograme  conopidă – 5,5 kilograme  hrean – 80 legături verdeață)

Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării este de aproximativ 1500 lei.

În cauză s-au întocmit acte procedurale pentru săvârsirea infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Persoana în cauza a fost condusă la sediul Secției nr.3 Politie, a fost sancționată cu amendă de 500 lei.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracționale.

foto: arhiva

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline