Gazeta de Prahova

Ţigări şi legume confiscate de la un comerciant din Ploieşti

Administrație

Redactia

Polițiștii Secției 3 Ploiești au desfășurat o acțiune de verificare a unui comerciant din Ploiești. Au fost confiscate țigarete și peste 250 de kg de fructe și legume. În cauză a fost întocmit și un dosar penal.

 Vineri, 17.11.2017, polițiști din cadrul Secției nr. 3 Politie au efectuat un control la o întrerindere familială din Ploiești, pentru verificarea legalității actelor de comerț.

Astfel, asupra reprezentantului întreprinderii, au fost găsite 440 țigarete produse în Republica Moldova.

Totodată, s-a constatat că erau comercializate legume și fructe fără documente de proveniență. 

În consecință, polițiștii au procedat la ridicarea în vederea confiscării a tigaretelor si a peste 250 de kg de fructe și legume (100 kilograme roșii – 69 kilograme cartofi – 24 kilograme varză – 15 kilograme ardei capia – 21,5 kilograme mere – 14 kilograme  ardei gras – 4 kilograme  conopidă – 5,5 kilograme  hrean – 80 legături verdeață)

Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării este de aproximativ 1500 lei.

În cauză s-au întocmit acte procedurale pentru săvârsirea infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Persoana în cauza a fost condusă la sediul Secției nr.3 Politie, a fost sancționată cu amendă de 500 lei.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracționale.

foto: arhiva

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline