Timişoara se pregăteşte de Final Four-ul Cupei României la baschet masculin

Redactia -

În perioada 6-7 aprilie, în sala sporturilor din Timişoara se va desfăşura turneul final al ediţiei 2012-2013 a Cupei României la baschet masculin, un adevărat careu de aşi din sportul jucat la panou urmând a se lupta pentru trofeu. În Final Four s-au calificat campioana en-titre, CSU Asesoft Ploieşti, cea mai bună echipă autohtonă din cupele europene în acest sezon, CS Gaz Metan Mediaş, fosta câştigătoare a titlului naţional, „U”-Mobitelco Cluj-Napoca, şi gazdele de la BC Timişoara, care au câştigat licitaţia pentru organizarea turneului final. Deşi mai sunt 10 zile până la prima angajare a balonului, Federaţia Română de Baschet a anunţat deja final_four_timisoara_2013programul din Final Four, în prima zi, sâmbătă, 6 aprilie, urmând să aibă loc semifinalele, după următorul program: CSU Asesoft – „U”-Mobitelco, de la ora 17.00, şi BC Timişoara – CS Gaz Metan (19.30). Ambele vor fi preluate în direct de către deţinătoarea exclusivă a drepturilor de transmisie a meciurilor din competiţiile interne de baschet, televiziunea DigiSport, pe unul dintre canalele sale. A doua zi, duminică, 7 aprilie, echipele învinse din semifinale vor combate în finala mică, de la 15.30, iar de la 18.00, învingătoarele se vor duela, în finala mare, cu trofeul pe masă, „DigiSport” anunţând ce meciuri va transmite atunci, pe ambele sau numai ultimul act.

Echipa antrenată de Vladimir Arnautovic va reveni în sala Constantin Jude pentru a câştiga Cupa României, după ce, în primăvara trecută, a reuşit, tot acolo, să învingă în primele două partide din finala mare a Diviziei A, pe BC Timiişoara, asigurându-şi astfel titlul în proporţie de 50%. Săptămâna viitoare va fi nevoie tot de două succese pentru ca Vladimir Tica (foto, în dreapta, la unul dintre jocurile finalei de anul trecut, din deplasare; www.prosport.ro) şi coechipierii lui să ridice trofeul deasupra capului. Nu va fi deloc uşor, pentru că atât „U”-Mobitelco, rival devenit deja tradiţional, cât şi oricare cealaltă finalistă vor fi o nucă tare. Însă, forma bună a „alb-albaştrilor” din Ploieşti, neînvinşi de opt meciuri în Liga Naţională, ca şi valoarea lotului Asesoftului, reprezintă’ atuuri certe pentru o nouă mare performanţă.

Până la Final Four însă, CSU Asesoft va primi joi, 28 martie, de la ora 19.00, în sala de sport de la Brazi, în campionatul Ligii Naţionale, vizita unei alte echipe din Timişoara, Timba, una cu joc spectaculos, garantat de prezenţa a numeroşi baschetbalişti americani în efectivul care va fi înscris pe foaia oficială a întâlnirii. Meciul nu va fi transmis de „DigiSport”, astfel încât, organizatorii aşteaptă cât mai mulţi spectatori la acest joc, show-ul fiind cu siguranţă asigurat de către ambele combatante.