Timken a deschis o fabrică nouă de rulmenţi lângă Ploieşti. Hans Klemm, ambasadorul SUA, prezent la inaugurare

Redactia -

Compania Timken(NYSE: TKR; www.timken.com), lider mondial pe piața rulmenților cu role conice, a organizat astăzi ceremonia de deschidere și vizite oficiale ale noii sale unități de producție de lângă Ploiești, România. Această a doua fabrică a companiei în România răspunde cererii globale de rulmenți speciali Timken® cu role conice, cu diametre de până la 300 mm. Unitatea de producție amplasată pe o suprafață de 15.000m2 este rezultatul unei investiții de aproape 60 de milioane de dolari în cele mai moderne tehnologii și își va începe activitatea cu un număr inițial de 120 de angajați.

Andreas Roellgen, vicepreședinte Timken pentru Europa, Asia și Africa, și Bogdan Stanciu, directorul fabricii din Prahova, au întâmpinat oaspeții, clienți și demnitari guvernamentali, precum și ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, întărind astfel angajamentul nostru neîntrerupt pe piața europeană prin această nouă fabrică de rulmenți.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat, la evenimentul de inaugurare a noii fabrici, că aceasta este încă o confirmare a parteneriatului strategic dintre Statele Unite şi România, parteneriat întărit cu ocazia vizitei în SUA a preşedintelui Klaus Iohannis, primit la Casa Albă de către preşedintele SUA, Donald Trump. De altfel, Hans Klemm a afirmat că Statele Unite se află pe primele locuri în privinţa investiţiilor directe făcute în ţara noastră. 

„Sunt încântat să lansez a doua fabrică a companiei noastre în România,” a spus domnul Roellgen. „Această nouă unitate de producție ne întărește prezența în Europa și capacitatea de a răspunde nevoilor clienților de la nivel local și global cu ajutorul calității și serviciilor noastre de lideri de piață. Această investiție face parte din planul de creștere strategică al companiei care cuprinde extinderea geografică, competitivitatea producției și accelerarea proceselor operaționale de la dezvoltarea și până la comercializarea produselor,” a concluzionat Andreas Roellgen.

 „Din 1997, de când am lansat producția de rulmenți în România, am beneficiat de sprijinul unei echipe talentate și al unui mediu de afaceri pozitiv,” a adăugat Bogdan Stanciu, directorul fabricii din Prahova. „Vom continua să profităm de proximitatea fabricii de la Ploiești, bazându-ne pe infrastructura și talentele existente. Încrederea noastră în capacitățile angajaților din România a făcut posibil acest proiect,” a spus Bogdan Stanciu.

Rulmenții Timken sunt folosiți în nenumărate sectoare industriale cu multiple aplicații peste tot unde se mișcă roți și sisteme de transmisie. Rulmenții Timken cu role conice produși în noua fabrică sunt componente mecanice esențiale care se regăsesc, de exemplu, în angrenajele și vehiculele industriale printre care utilajele din construcții și agricultură, camioane și macarale. Fabrica deservește direct producători de piese originale dintr-o gamă largă de segmente industriale, dar și utilizatori finali prin intermediul rețelei globale de distribuitori industriali ai companiei.

Timken deține 73 de unități de producție și centre de servicii la nivel mondial, dintre care 8 în Europa – în Italia, Franța, Polonia, România și Marea Britanie.

Această prezentare necesită JavaScript.