Tineri prinși sub influența drogurilor, la volan

Daniel Dimache -

Tineri prinși sub influența drogurilor, la volan

La data de 12 februarie a.c., în jurul orei 00.00,  polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Bușteni, în timp ce executau atribuțiile de serviciu, pe strada Matei Basarab, au oprit pentru control un autoturism, la volanul căruia se afla un tânăr de 23 ani, din județul Brașov.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat rezultat pozitiv la substanțe cu efect psihoactiv, fiind condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii concentrației de substanță.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenta substanțelor cu efect psihoactiv.

  •  

2 ore mai târziu, polițiștii Biroului Rutier Ploiești, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere și control al  traficului rutier, pe strada Ștrandului, din municipiu au oprit pentru control un autoturism, care circula din direcția centru către comuna Bucov.

Conducătorul auto a fost identificat, în persoana unui tânăr în vârstă de 25 de ani și întrucât avea o stare de somnolență și nu se putea concentra a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, ulterior fiind condus la unitatea medicală în vederea efectuării unui test preliminar, privind depistarea unor substanțe psihoactive în corp.

În urma testării conducătorului auto, rezultatul a indicat prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, ulterior fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge.

Și în această cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenta substanțelor cu efect psihoactiv.

(Fotografie cu caracter ilustrativ)