Tinerii elevi conduc municipiul Ploieşti pentru o zi

Redactia -

Tinerii elevi conduc municipiul Ploieşti pentru o zi

Tinerii participanți la proiectul „Inițiativă pentru comunitatea mea!” vor fi consilieri locali pentru o zi, în cadrul unei simulări a ședinței de consiliu local. Din postura de consilier local, 50 de elevi de la Colegiul Național „Nichita Stănescu”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” și Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” vor experimenta cum se alcătuiește bugetul de venituri și cheltuieli al orașului Ploiești. Simularea ședinței de consiliu local se va desfășura la Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” din Ploiești, începând cu ora 14:00.

 În data de 12 februarie tinerii se vor constitui într-un grup de inițiativă locală și vor dezbate ce problemă de interes pentru comunitatea lor vor aborda pe viitor, într-un dialog structurat cu autoritățile locale. Misiunea grupului de inițiativă locală Ploiești va fi de a deveni un instrument de lucru și de dialog între cetățeni și autoritățile locale pentru rezolvarea problemelor comunității din domenii variate precum: economie, educație, agricultură, domeniu social, administrație publică.

 În cadrul proiectului, participanții au beneficiat de o serie de traininguri educativ-informative care au abordat teme precum administrația publică, antreprenoriatul și dezvoltarea durabilă, dar și antidiscriminarea. Ulterior sesiunii de traininguri a urmat o serie de vizite de studiu la instituții publice din oraș printre care Consiliul Județean Prahova și Instituția Prefectului.

 Programul „Inițiativă pentru comunitatea mea!” își propune să crească gradul de implicare activă a tinerilor (liceeni și studenți cu vârstele cuprinse între 16 și 24 de ani) în viața publică a comunității locale din care provin, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.