Titularii de la Petrolul ’52, cu alergările și forța, iar testații – la luptat cu… omătul de la Pleașa

Dragos Trestioreanu -

Titularii de la Petrolul ’52, cu alergările și forța, iar testații – la luptat cu… omătul de la Pleașa

După ce oficialii liderului turului campionatului Ligii A Prahova, ACS Petrolul ’52, au anunțat înlocuirea primului adversar din meciurile amicale, din perioada precompetițională, preferând unei echipe din al doilea eșalon județean, Tineretul Berceni, tot una din al doilea, dar național, Dacia Unirea Brăila, au optat, cu o săptămână înaintea acestei partide de pregătire, pentru un antrenament fizic pe pista de alergări de la „Olimpia” și, apoi, în sala de forță, destinat majorității titularilor , respectiv un joc-test pentru cei aflați la probe.

1Nu s-a putut cataloga drept prim amical cel de pe arena de la Pleașa, cu Unirea Urlați, echipă tot din campionatul Ligii A, deoarece au fost folosiți doar șapte fotbaliști dintre cei care au bifat minute în tur. Unii mai multe, alții mai puține, e adevărat. În plus, suprafața de joc a fost acoperită cu un strat destul de gros de zăpadă, condiții în care rezultatul a fost mai degrabă nul din punctul de vedere al practicării fotbalului. Însă, asta e situația în acest moment, iar cum până la startul returului ar mai fi puțin peste o lună și condițiile meteo sunt cele care sunt, s-a riscat cu un test adecvat mai degrabă… schiului fond.

2Mai mult ca sigur și din acest motiv, jocul s-a încheiat cu o remiză în ton cu stratul de omăt de pe teren: 0-0. Antrenorii Petrolului ’52, Octavian Grigore și Gheorghe Liliac, au aliniat următorul „11”:  Niţache – Olaru, Negoiţă, Al. Crăciun, Al. Radu – Oae – D. Iancu, A. Ursu, Carlos, Pătraşcu – M. Jipa, mai apelând, pe parcurs, și la portarul Chiș și jucătorii de câmp D. Panait, I. Pârvu, Niţescu, Fl. Ghiţă și Velisar. După cum se observă, din lotul folosit în tur au fost chemați la acest joc-test: Olaru, Crăciun, Ursu, Jipa, Chiș, Nițescu și Velisar. Restul sunt cei aflați la probe, dar este greu de crezut că Tavi Grigore și Gică Liliac s-au putut pronunța, măcar cât de cât, în privința lor, după evoluțiile de pe zăpada căzută din belșug pe terenul de la Pleașa. Motiv pentru care meciul cu Dacia Unirea Brăila, de sâmbătă, ora 13.00, probabil de pe terenul sintetic din Parcul Municipal Vest, o să fie, poate, mai edificator.

3Până una-alta, petroliștii au primit o veste bună vineri, 27 ianuarie. Mai exact că le-a intrat în contul clubului o sumă consistentă de bani, donată – conform unei promisiuni anterioare – de către mai proaspătul senator Emanoil Savin. Astfel, fostul primar al Bușteniului continuă să fie alături de trupa „galben-albaștrilor”, oferindu-le salariul de parlamentar al său. Aceasta infuzie de bani este binevenită pentru achitarea salariilor jucătorilor, puțini traăind din sumele încasate la locurile de muncă ale lor. Rămâne de văzut ce se va mai întâmpla la ședința de luna viitoare a Consiliului Local Ploiești, atunci când s-a promis că se va dezbate un nou proiect de hotărâre, care – dacă va fi votat favorabil – va conduce la acordarea mărcii, a siglei și a palmaresului către ACS Petrolul ’52. Deocamdată, după cum se vede, ajută… Bușteniul!

Foto: Ionuț PANĂ (petroliștii fiind echipați în bluze trening albastre)