Toamnă bogată în investiţii la Vărbilău

Mihai Ciobanu -

Toamnă bogată în investiţii la Vărbilău

Toamna aceasta este una bogată în investiţii pentru comuna Varbilau. Vorbim de o serie de proiecte de anvergură, unele deja finalizate, altele în stadii avansate de execuţie atât din domeniul infrastructurii, cât şi al educaţiei şi cultelor. În cele ce urmează vă prezentăm, succint, principalele proiecte care au fost executate sau la care se lucrează în momentul de faţă:

* Au început lucrările de construire a noii Biserici a Parohiei II Varbilau

O veste care cu siguranţă va ajunge la sufletul enoriaşilor: au început lucrările de construire a noii Biserici a Parohiei II Vărbilău. Vorbim despre un lăcaş de cult care va purta hramurile Sfânta Treime şi Acoperământul Maicii Domnului”. Lucrările au debutat foarte rapid, având în vedere faptul că nu mai devreme de luna septembrie a însemnat punerea pietrei de temelie noii biserici, eveniment care a fost organizat în prezenţa părintelui Varlaam Ploieşteanul, episcop vicar patriarhal, alături de un distins sobor de preoţi.

* Se amenajează şanţuri betonate, rigole şi trotuare de-a lungul DJ102

O altă investiţie, de această dată din domeniul infrastructurii, este cea de amenajare de trotuare, rigole carosabile şi şanţuri betonate de-a lungul DJ102. Lucrările se execută pe tronsonul limită hotar Slănic – limită hotar Poiana Vărbilău. Proiectul este deosebit de importat şi va avea drept efect atât sporirea gradului de siguranţă în deplasare a pietonilor, graţie amenajării de trotuare, precum şi eliminarea riscului de inundare a gospodăriilor, atunci când plouă abundent, prin scurgerea apei de pe partea carosabilă, prin amenajarea de şanţuri şi rigole.

* Sală de sport pentru elevii Şcolii Coţofeneşti şi modernizarea Grădiniţei Coţofeneşti

Nu au fost uitaţi nici copiii, fie ei elevi sau preşcolari. O clădire anexă, din curtea Şcolii Coţofeeşti, care nu mai avea nicio utilitate, a fost readusă la viaţă şi a fost transformată într-o sală de sport în care elevii vor putea efectua orele de educaţie fizică. Investiţia este cu atât mai apreciată acum, când iarna bate la uşă iar o sală de sport încălzită şi bine utilată înseamnă o locaţie ideală pentru orele de educaţie fizică.
Tot din domeniul educaţiei fac parte şi lucrările de modernizare exterioară şi interioară a Grădiniţei Coţofeneşti, spre bucuria preşcolarilor de acolo, dar şi a cadrelor didactice care îi îndrumă pe cei mici.