Toate drumurile merg astăzi, 1 iunie 2013, spre „Arena Naţională”: Petrolul – CFR Cluj, în finala Cupei României!

Redactia -

Toate drumurile merg astăzi, 1 iunie 2013, spre „Arena Naţională”: Petrolul – CFR Cluj, în finala Cupei României!

Astăzi, 1 iunie, pe „Arena Naţională”, din Bucureşti, se va disputa finala ediţiei 2012-2013 a Cupei României-Timişoreana, la fotbal, între SC FC Petrolul Ploieşti şi CFR Cluj. Cele două echipe se întâlnesc pentru prima oară în această competiţie şi o fac chiar în ultimul act. De o parte o formaţie, Petrolul, care va fi însoţită la Bucureşti de circa 30.000 de suporteri, record doborât pentru o grupare de provincie calificată în finală, după cel stabilit de Universitatea Craiova, de alta – o trupă care îşi joacă prezenţa şi în viitorul sezon al cupelor europene, CFR. Dacă ardelenii nu au porbleme de lot, recuperându-şi toţi jucători accidentaţi de-a lungul campionatului, prahovenii au mai multe absenţe, fie din cauza accidentărilor, fie a suspendărilor dictate vineri, 31 mai, de către Comisia de Disciplină a FRF, ulterior meciului din ultima etapă a Ligii I, cu Gaz Metan Mediaş. Astfel, portarul Mircea Bornescu s-a ales cu opt meciuri oficiale de suspendare şi 10.000 de lei penalitate sportivă, fundaşul central Geraldo Alves, al doilea căpitan rămas după accidentarea serioasă a lui Laurenţiu Marinescu, este scos din joc pentru două partide şi amendat cu 5.000 de lei, antrenorul principal şi cel secund, Cosmin Contra şi Laurenţiu Roşu, vor sta în tribună la finala Cupei României şi la Supercupă, urmând a scoate din buzunar 10.000, respectiv 360 de lei, ca penalizări sportive, iar directorul sportiv Marius Nicolae este suspendat pentru două lu i şi amendat cu 10.000 de lei. Astfel, situaţie absolut fără precedent, Petrolul nu-i va avea, în finală, pe bancă pe cei doi tehnicieni ai săi, Contra declarând la conferinţa de presă oficială de dinaintea acesteia că „voi ţipa tare la jucători din tribună şi mă vor auzi”!

gtÎn perioada în care biletele pentru finală au fost vândute la Ploieşti, s-au distribuit peste 23.000, dar se aşteaptă ca şi alţi suporteri din Bucureşti, din ţară şi din străinătate să fie prezenţi pe „Arena Naţională”, găzarii sperând să fie încurajaţi de circa 30.000 de fani. Pentru cei care vor veni la stadion, pentru finala care va debuta la ora 20.45 şi va fi transmisă în direct exclusiv de „ProTV”, Federaţia Română de Fotbal a oferit câteva informaţii: accesul publicului se va face începând de la 18.00, prin cele trei puncte speciale în stadion. Suporterii echipei SC FC Petrolul vor fi direcționați spre intrarea în complex situată pe Bulevardul Pierre de Coubertin. Suporterii formaţiei FC CFR 1907 Cluj vor intra în complex prin Bulevardul Basarabia. Publicul neutru (Peluza Sud și o parte din Tribuna Est – sectoarele 109, 110, 111, 319, 320, 321, 323, 324 și 325) va intra tot prin Bulevardul Basarabia. Deținătorii de bilete VIP vor intra prin strada Maior Ion Coravu. Nu va exista acces auto prin Bulevardul Basarabia. În incinta complexului vor putea intra DOAR automobile/autocare/microbuze având permis de parcare valabil pentru meci, acest parking fiind lipit pe parbrizul interior. Deținătorii de permise pentru Galerie_Petrolulparcările A, B, Subteran și Media vor intra DOAR prin strada Maior Ion Coravu. Deținătorii de permise pentru parcarea C vor intra DOAR prin Bulevardul Pierre de Coubertin. Traficul rutier va fi restricționat, în ziua jocului, după cum urmează: începând de la 14.00, pe Bulevardul Pierre de Coubertin, între strada Vatra Luminoasă și intrarea în complex, cu excepția mijloacelor de transport RATB; începând de la 17.30, pe Bulevardul Pierre de Coubertin, între Șoseaua Iancului și intrarea în complex, și pe strada Vatra Luminoasă, între Șoseaua Mihai Bravu și Bulevardul Pierre de Coubertin, precum și pe strada Maior Ion Coravu, între Șoseaua Mihai Bravu și intrarea în complex. Restricțiile de trafic se vor menține până la defluirea totală a spectatorilor. În ziua jocului, programul de circulație a trenurilor de metrou va fi prelungit cu două ore”.

Din Ploieşti, suporterii vor pleca cu trenurile, din Gara de Sud, cu autocare, autobuze, microbuze şi autoturisme personale, la puţin timp după prânz, pentru a nu se produce aglomeraţie şi a găsi locuri de parcare suficiente la faţa locului. De altfel, şi FRF, organizatoarea finalei, a recomandat ca spectatorii să ajungă din timp la „Arena Naţională”, pentru a se evita îmbulzeala de la punctele de acces în interiorul acesteia. Reamintim că finala se va disputa timp de 90 de minute, iar în caz de egalitate, se vor mai desfăşura două reprize a câte 15 minute. Dacă egalitatea va persista, atunci se va proceda la executarea de lovituri de departajare, învingătoare urmând a fi declarată formaţia care va transforma mai multe astfel de lovituri de pedeapsă. Ploieştenii speră ca aceasta să fie echipa lor de suflet, prezentă în a treia finală de Cupa României, la fel ca şi adversara de sâmbătă, din Bucureşti. Pentru a-i motva pe jucătorii trupei „lupilor”, vineri seara, mai mulţi fani s-au deplasat la locul de cazare al acestora, din Bucureşti, hotelul Golden Tulip, şi au creat o atmosferă incendiară la propriu (foto; Facebook). HAI PETROLUL!