Toate societățile comerciale, obligate să-și modifice actul constitutiv pentru a deveni ”societăți”

Redactia -

La 1 septembrie 2012 va intra în vigoare atât Legea nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, cât și Codul de procedură civilă. Odată cu noua legislație, toate societățile comerciale devin „societăți”, implementarea acestei prevederi implicând modificarea actului constitutiv al firmei.

Iată ce spune textul de lege – art. 79 din Legea nr. 76/2012:

„În termen de 2 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi, societățile înregistrate în registrul comerțului care au în denumire sintagma „societate comercială” sunt obligate a efectua demersurile necesare înlocuirii acestei sintagme cu termenul „societate”. Până la finalizarea acestor demersuri, societatea poate funcționa cu denumirea înscrisă în registrul comerțului la data intrării în vigoare a prezentei legi. înregistrarea în registrul comerțului a mențiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbării denumirii societății este scutită de taxa de înregistrare”.

Astfel, conform prevederilor legale, aceste societăți comerciale trebuie să se prezinte, începând cu data de 1 septembrie 2012, la oficiile registrului comerțului în raza căruia își au sediul, pentru a înlocui din denumirea firmei sintagma „societate comercială” cu termenul „societate”, data limită pentru îndeplinirea acestei obligații legale fiind 1 septembrie 2014.