Tombolă cu premii pentru ploieştenii care scapă de deşeurile electrice din casă

Mihai Ciobanu -

Tombolă cu premii pentru ploieştenii care scapă de deşeurile electrice din casă

Campania Asociației RoRec, ”Locul deșeurilor nu este în preajma ta!”, organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești, revine vineri și sâmbătă, 3-4 aprilie, în oraş.

 

Legislaţia europeană transpunsă la nivel naţional ne impune să colectăm cel puţin 4 kg anual pe cap de locuitor de deşeuri electrice şi electronice (DEEE). Obligativitatea colectării o au atât cetăţenii, cât şi autorităţile locale, precum şi persoanele juridice, firmele sau instituţiile. Asociația RoRec a creat un sistem de management al acestor deșeuri, ce include și servicii gratuite de colectare .

 

Vineri, 3 aprilie și sâmbătă, 4 aprilie 2015, între orele 10.00-17.00 vor fi deschise 8 puncte provizorii de colectare, unde ploieștenii pot aduce deşeurile electrice şi electronice de care doresc să se debaraseze responsabil. Acesta va fi amenajat în următoarele zone:

  1. Zona Cameliei – în parcarea auto de la Gostat
  2. B-dul Republicii – în faţă la Mega Image
  3. Păltiniş – în staţia de autobuz
  4. Zona Malu Roşu – în staţia de autobuz Aleea Profesorilor
  5. Zona Mihai Bravu – la piaţă
  6. Zona Lămȃiţa – în staţia de autobuz Blocul 39
  7. Zona Cioceanu – în staţia de autobuz Eroilor
  8. Zona Hale – în faţa Halelor Centrale

 

În plus, Asociația RoRec asigură un serviciu de preluare gratuită a deșeurilor electrice de mari dimensiuni, grele sau voluminoase, direct de la domiciliu sau sediu de firmă ori instituţie. Tot ce trebuie să faceţi este să sunaţi gratuit la TelVerde 0800 444 800, număr apelabil gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă, disponibil zilnic între orele 9.00-17.00. Sunaţi, faceţi o comandă de preluare a deşeurilor, iar o echipă a Asociaţiei RoRec va veni pe bază de programare şi va prelua gratuit deşeurile, asigurând atât serviciul de manipulare cât şi pe cel de transport către punctele de colectare specializate.

 

După acțiunea de colectare va avea loc o tombolă organizată de Asociația RoRec cu sprijinul membrilor Phillips, Candy şi Skill, la care cei mai norocoși ploieșteni vor putea câștiga și premii: 3 frigidere, 3 cuptoare cu microunde, 5 mașini de călcat, 5 mașini de găurit, 5 aspiratoare, 5 cafetiere. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc luni, 6 aprilie, în interiorul Galeriilor Comerciale, ora 10.00.

 

De ce și cum trebuie să colectăm deșeurile de echipamente electrice și electronice ca să trăim într-o lume curată și mai puțin poluată? Aflați pe www.rorec.ro și pe facebook.com/AsociatiaRoRec sau sunând la TelVerde 0800 444 800, zilnic, între 9-17. Pe www.rorec.ro/reteaua-nationala-de-colectare/ puteţi afla ce acţiuni de colectare a DEEE au loc în judeţul Prahova sau unde sunt punctele de colectare a deşeurilor electrice din apropierea casei sau biroului dvs.