Tomşani. A început amenajarea accesului către cartierul pentru tineri

Redactia -

Tomşani. A început amenajarea accesului către cartierul pentru tineri

În toamna acestui an, primarul Florin Pelin, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Tomşani a acordat cu titlul gratuit, loturi de teren pentru construirea unei locuinţe. Beneficiari sunt tinerii şi familiile tinere din localitate care au depus dosar şi s-au încadrat în cerinţele legale în domeniu.
„Atunci când devii adult şi doreşti să îţi întemeiezi o familie, orice sprijin este extrem de important. Iar cea mai mare dorinţă a tinerilor, atunci când îşi întemeiează o familie este aceea de a avea o casă a lor. Şi ştim cu toţii cât de dificil e să strângi banii necesari, sau să faci credite bancare pentru a-ţi achiziţiona un teren. Din acest motiv am lansat acest proiect prin care tinerii şi familiile tinere din comuna noastră au primit, cu titlu gratuit, loturi de teren pentru a-şi construi o casă a lor, un proiect care le dă un ajutor imens. Primind gratuit terenul pot ca, cu banii economisiţi, să înceapă lucrările la casă. Desigur, cu toţii au trebuit să se încadreze în cerinţele legale legate de vârstă şi alte astfel de criterii dar iată că eforturile au meritat iar aceşti tineri tomşăneni au, acum, terenul pe care să-şi clădească un cămin”, ne-a declarat primarul Florin Pelin.
Şi iată că sprijinul acordat de către autorităţile locale nu se opreşte aici. Recent, primăria a demarat lucrările de amenajare a accesului şi a străzilor din cartierul de tineret, pentru ca, anul viitor, atunci când vor dori să înceapă lucrările de construire a caselor, tinerii beneficiari să aibă un acces facil către terenurile pe care le-au primit. De asemenea, au fost amenajate şi un număr de trei podeţe, pentru traversarea şanţului de scurgere a apei de pe marginea drumului judeţean.