Reunire la început de săptămână, la FC Petrolul, ca în… meciurile oficiale! Puține noutăți la o echipă nou-promovată, plus „peluze” translatate la tribuna 1! Revenire neaștepată, după trei ani, la clubul găzarilor

Dragos Trestioreanu -

Reunire la început de săptămână, la FC Petrolul, ca în… meciurile oficiale! Puține noutăți la o echipă nou-promovată, plus „peluze” translatate la tribuna 1! Revenire neaștepată, după trei ani, la clubul găzarilor

Luni, pe la 18.45, atunci când am intrat pe arena Ilie Oană, ajungând la marginea terenului, pe mochetă, am fost surprins de numărul îngrijorător de mic de suporteri prezenți la fața locului. Dar, ca prin minune, în nici 20 de minute, tribunele 0 și 1 s-au umplut aproape la capacitate. De o parte, spre peluza 2, a stat – se putea altfel? – „Peluza Latină”, iar de cealaltă, spre peluza 1, nimeni alta decât „Peluza 1 Ilie Oană”. Pe cale de consecință, se anunța show mare de torțe și cântece, așa cum fusese cu destul de puțin tim p în urmă la Slobozia, acolo unde FC Petrolul s-a aureolat drept campioană a Ligii a II-a! Asta după ce promovase cu o etapă mai devreme, matematic, pe prima scenă fotbalistică a țării, bifând – în sfârșit – obiectivul fixat în vara lui 2016: readucerea în Liga 1 a unei echipe cu denumirea de FC Petrolul! Spectacolul galeriilor a început, așa cum era de așteptat, chiar înainte de apariția echipei, anunțată de câteva petarde, iar ieșirea pe teren – de către nelipsitele torțe roșii, apanajul peluzelor care se respectă!

Pe acel fond mobilizator, cu 26 de fotbaliști aliniați destul de aproape de tribunele 0 și 1, s-a intonat imnul Petrolului, unul dintre cele mai frumoase din primul eșalon, dacă nu chiar cel mai frumos. Apoi, s-a trecut la prezentări și s-a dat drumul la treabă, cu obișnuitele alergări de jur-împrejurul terenului. La comanda preparatorului fizic Laurențiu Marinescu, cel care este tras ca prin inel și acum, alergând alături de jucători, au „rupt-o la fugă” portarii Raul Avram, Sebastian Moroz și Andrei Jercălău, fundașii Florin Borța – singura noutate la capitolul „achiziții”, Alberto Olaru, Bart Meijers, Marian Fernando Huja, Răzvan Horj, Alexandru Sabău, Valentin Țicu și Mihai Velisar, mijlocașii Eugeniu Cebotaru, Seto Takayuki, Marius Cioiu, Cosmin Tucaliuc și Dragoș Gheorghe, atacanții Simon Măzărache și Senad Jarovic, plus „underii” Mario Bratu (mijlocaș), Mihai Constantinescu (m), Alin Boțogan (m), Cătălin Tolea (m), Iulian Duță (fundaș), Mihnea Rădulescu (m), Albert Dima (m) și Mario Ioniță (m). Cu toții au purtat noul echipament de antrenament, marca Adidas, cu tricou albastru și mâneci albe și șort negru, staff-ul tehnic fiind în alb cu mâneci negre și șort negru. Pe fața tuturor tricourilor a fost inscripționat numele noului sponsor principal, „MRS”.

Față de efectivul din sezonul câștigător, au lipsit luni: fundașii laterali Georgi Pashov și Sergiu Pîrvulescu, fundașii centrali Viorel Ștefan Lică și Vedran Vrhovac, mijlocașii Marius Chindriș, Silviu Pană, Alexandru Saim Tudor și Vlad Prejmerean, plus atacanții Sory Ibrahim Diarra, David Ilie și Marius Coman. Și-acum, explicații despre motivele absențelor mai sus-menționate. Așa cum am scris deja, Lică și Chindriș au terminat contractul și nu li s-a mai prelungit, iar Pană și Coman, care au părăsit echipa imediat după ce-au fost anunțați că nu sunt în planurile următorului sezon, refuză rezilierea în condițiile oferite. Al doilea chiar a dat în judecată clubul la Comisia Națională pentru Soluționarea Litigiilor, potrivit www.liga2.prosport.ro. Lui Saim Tudor și lui Prejmerean li se caută echipe la care să fie împrumutați, pentru a evolua astfel mai multe minute. Cu Vrhovic se discută rezilierea contractului, „underul” Ilie, fiul team managerului Costel Ilie, are clavicula stângă fisurată și nu se poate antrena. Pashov, Diarra și Pîrvulescu sunt învoiți, pentru o zi sau două primii doi, pentru mai multe cel de-al treilea, care va fi prezent la EURO „U19” 2022, sub comanda selecționerului Adrian Văsâi. Poate ajunge la turneul final din Slovacia și fundașul central Adrian Nicolae, împrumutat în campionatul precedent de către FC Petrolul la CS Blejoi. La Pîrvulescu este însă o situație specială, acesta urmând a termina perioada de detașare, de la Kids Tâmpa Brașov la clubul găzarilor, pe 30 iunie 2022 și nu se știe dacă va mai reveni la Ploiești. Întoarcerea, după trei sezoane, a lui Borța, tot fundaș dreapta, acum în vârstă de 22 de ani, nefiind însă „under”, la echipa „lupilor” oferă un semnal că postul ar fi fost deja acoperit de către bulgar, oltean și prahoveanul polivalent Olaru. Nou-venitul a fost împrumutat de la CSU Craiova pentru următorul campionat. Un alt absent a fost și preparatorul fizic din sezonul trecut, Carmel Bărbulescu, învoit și el pentru o zi, fiind așteptat marți la antrenament.

După două săptămâni de pregătiri acasă, Nicolae Constantin, Valentin Bădoi, Cătălin Grigore, Carmel Bărbulescu și Laurențiu Marinescu își vor conduce jucătorii într-un turneu de pregătire și patru meciuri-test în Turcia, la revenirea în țară urmând să mai bifeze două partide amicale. Prima va fi cu echipa de play-off din sezonul precedent Farul Constanța (6 iulie), în vreme ce a doua, de pe 9 iulie, cu un adversar încă nedesemnat, este în „așteptarea” tragerii la sorți a țintarului turului sezonului regular al Ligii I. Nu ar fi exclus totuși ca oponenta să fie tot o grupare de play-off, FC Voluntari, dacă nu, atunci din play-out: Chindia Târgoviște sau CS Mioveni. Reamintesc că startul oficial din L1 va fi pe 16 iulie, dar ziua exactă în care va evolua nou-promovata ploieșteană depinde de negocierile dintre posesorii de drepturi exclusive de transmisiune TV și Liga Profesionistă de Fotbal.

Foto: www.fcpetrolul.ro