Tot Germania a venit cu o altă surpriză uriașă: a pierdut și în fața Coreei de Sud, e ultima din „F” și pleacă acasă! E prima oară când nu iese din grupe!

Dragos Trestioreanu -

Tot Germania a venit cu o altă surpriză uriașă: a pierdut și în fața Coreei de Sud, e ultima din „F” și pleacă acasă! E prima oară când nu iese din grupe!

Scriam că favoritele din primele patru grupe, „A”, „B”, „C” și „D”, de la Cupa Mondială, au trecut de grupe, neînregistrându-se deci nicio surpriză. Adică, una de genul eșecului campioanei mondiale en-titre, Germania, în fața Mexicului, la debutul la întrecerile din Rusia, din vara aceasta. Ei bine, tot trupa de nerecunoscut a lui Joachim Loew  a făcut să explodeze încă o bombă, dar a sărit, de data aceasta, cu totul în aer! Coreea de Sud a învins-o într-un final de povestit nepoțiilor… asiaticilor, însă nu va trece de grupe. Cum au făcut-o Suedia și mai sus amintitul Mexic.

Germania, care reușise să revină în cărțile calificării din grupe abia la ultima fază a meciului precedent, cel cu Suedia, de care a trecut cu 2-1, după un 0-1 la început de întreceri, cu Mexicul, avea nevoie s-o bată pe Coreea de Sud pentru a ieși din grupă. Asta indiferent de ce s-ar fi întâmplat în celălalt meci, dintre Suedia și central-americani. Cu două succese consecutive, favoriții purtătorilor de sombrero au abordat mult prea relaxați partida cu scandinavii și putea să-i coste eliminarea din competiție, dacă nemții ar fi învins. Numai că, pe măsură ce suedezii marcau gol după gol, ajungând până la 3-0, germanii nu puteau trece de ambițioasa Coreea de Sud, ai cărei jucători erau dispuși la mari eforturi și sacrificii pentru a nu pierde.

După ce Mats Hummels, fundașul central al lui Bayern Muenchen, nu și-a putut cadra nici măcar o lovitură de cap, din poziții foarte bune și fiind fără marcaj, uneori, băieții cu ochii oblici au dat lovitura, la un corner de pe stânga, executat în primul minut de prelungiri. A înscris Kim Young, din careul mic, numai că aaistentul american de la tușa a doua a ridicat fanionul, iar centralul Mark Geiger a anulat reușita. Însă, arbitrul a fost chemat în fața micului ecran postat în afara spațiului de joc, sesizat de… VAR. Acolo, yankeul și-a dat seama că asistentul greșise, golul fiind valabil, fapt pentru care a revenit asupra deciziei. Cum mai erau 5 minute până la final, nemții au atacat și cu.. Manuel Neuer, inițiativă fără efect, deși duelul s-a încheiat după vreo 8 minute de prelungire. Dar și după ce, cu 120 de secunde mai devreme de ultimul fluier, portarul căpitan al Germaniei fusese… deposedat în terenul advers de către un sud-coreean, cel care l-a lnasat cu o minge lungă pe purtătorul de banderolă din trupa sa, Son Heung-min, sprintul senzațional al jucătorului lui Tottenham Hotspur încheindu-se cu un lat în poarta goală, de la câțiva metri, din lateral stânga. A fost momentul în care au înțeles și germanii că au pierdut jocul, se vor clasa pe ultimul loc al ierarhiei finale a grupei „F” și vor pleca acasă pentru prima oară fără a se fi calificat în optimi! Când au ieșit mai devreme din competiție nu se juca cu grupe, odată, demult!

Germania este a treia campioană mondială care nu trece de grupe, ca deținătoare a trofeului, primele două fiind Italia și Spania. Presupusă drept mare favorită din nou, trupa unui Loew care a părut depășit acum de situație și nemaiavând norocul ca Toni Kroos să-i mai dea speranțe ca și în finalul finalurilor cu Suedia pleacă acasă! Dar nu are de ce să fie supărată, fiindcă s-a prezentat foarte slab în Rusia! Cât le privește pe Suedia și Mexic, vom afla la noapte ce adversarii vor avea din grupa E, acolo unde Brazilia, Elveția și Serbia se luptă pentru calificare, în vreme ce Costa Rica este ieșită total din cărți. La ora 21.00, Neymar & Co. vor da piept cu sârbii, iar amendații de FIFA, pentru gesturi cu tentă politică, Granit Xhaka și Xherdan Shaqiri – cu mai modesta Costa Rica. Favorită certă este Elveția, iar meciul Braziliei cu Serbia se joacă.

Foto: www.gsp.ro