Anunțat de ceva vreme că nu mai intră în vederile conducerii tehnice, Darius Buia nu și-a găsit încă o altă echipă! Ca și ceilalți trei jucători la care FC Petrolul a renunțat în iarna aceasta!

Dragos Trestioreanu -

Anunțat de ceva vreme că nu mai intră în vederile conducerii tehnice, Darius Buia nu și-a găsit încă o altă echipă! Ca și ceilalți trei jucători la care FC Petrolul a renunțat în iarna aceasta!

Ultimul nume anunțat săptămâna aceasta, pe www.fcpetrolul.ro, că nu mai intră în vederile conducerii tehnice pentru ultima parte a sezonului regular și, apoi, a play-off-ului, sperându-se că, dată fiind diferența mare față de locul 3 (9 puncte), nu se va pune problema și a unei „duble” de baraj, este – după cum se știe deja – cel al mijlocașului ofensiv Darius Grazian Buia (foto sus, în dreapta; 27 de ani). Adus în vara trecută de la colega de eșalon Viitorul Pandurii Târgu Jiu, se spune că lui Buia – care a prins din vară și până spre finele anului, opt meciuri, dintre care două în Cupa României, a bifat numai 203 de minute (76 în așa-zisa competiție KO), dar a înscris un gol, cel al victoriei, la Giurgiu, aproape de ceasul al 12-lea al partidei cu Astra – i s-a transmis de ceva timp că nu mai intră în calcule. Pe cale de consecință, că trebuie să-și caute altă echipă. Cu o cotă de 75.000 de euro în acest moment, cea mai mare a sa fiind în urmă cu mai bine de trei ani și jumătate (150.000 de euro), Darius nu și-a găsit, deocamdată, o grupare la care să își continue activitatea, cert fiind însă că prezența sa la Petrolul se apropie de sfârșit cât de curând. Darius Buia – ca și Alberto Olaru, Viorel Ștefan Lică și Mihai Velisar – se află sub contract de reprezentare cu agentul FIFA Bogdan Apostu, cel care colaborează cu un fost coechipieri, Decebal Gheară. Reamintesc că Apostu a fost jucător al defunctei SC FC Petrolul, în turul ediției 2011-2012 de campionat a Ligii.

În afara lui Darius Grazian Buia, încă un fotbalist reprezentat de Bogdan Apostu a plecat, dar la cererea lui, de la Petrolul, iar asta și pentru că, din iarna lui 2018 și până în decembrie anul trecut, atunci când a solicitat întreruperea de contract, deci în trei ani, nici nu… debutase în trupa „lupilor”! Este vorba, desigur, de fundașul dreapta Andrei Rus (25.000 de euro cotă în acest moment, pe www.transfermarkt.de), împrumutat non-stop fie la Liga 3, fie la Liga 2, la una dintre trupele de eșalon secund bifând și cea mai mare cotă, în urmă cu doi ani (100.000 de euro). Dacă atât Rus, cât și Buia nu avut în CV decât echipe autohtone, din eșaloanele doi și trei mai mult, cel dintâi debutând însă și în Liga 1, fotbalistul care are încă o cotă destul de ridicată, 175.000 de euro, în pofida unei vârste superioară celorlaltor doi mai sus-nominalizați, adică 30 de ani, și la care antrenorul principal a anunțat la reunire că a renunțat este fostul internațional albanez Armando Vajushi (foto mijloc).

Mijlocaș de bandă stângă, Vajushi a evoluat de-a lungul carierei sale de până acum la cluburi bine cunoscute precum Chievo Verona, Litex Loveci (în perioada de glorie a bulgarilor), Livorno sau Avellino, înregistrând pe 27 decembrie 2013 o cotă de nu mai puțin de 2 milioane de euro! Albanezul a fost component al FC Petrolul (Petrolul ’52) timp de doi ani, din ianuarie 2019 și până ce-a fost anunțat că se renunță la serviciile sale. Nici el nu a găsit, deocamdată, cum era și firesc însă, un club la care să-și continue activitatea, fiind anunțat prea din scurt. Și atacantul cu o trecere meteorică pe la clubul la care și-a început cariera ca junior, ploieșteanul Constantin Stoica (foto jos, în stânga, 29 de ani; cotă de 25.000 de euro, în prezent), nu are momentan echipă, deși se știa încă de anul trecut că nu mai este luat în calcul. Despre el se aude că ar dori totuși să nu coboare un eșalon și să continue astfel la o formație de Liga 2, și pentru a nu scădea nivelul salarial avut la Petrolul. Asta odată cu venirea pe „Ilie Oană” – zice-se – la recomandarea făcută antrenorului principal de către un fost jucător-antrenor-conducător al găzarilor. Cota maximă a lui Stoica a fost de 350.000 de euro, în urmă cu mai bine de opt ani. Bref, FC Petrolul, prin staff-ul tehnic, a renunțat, deocamdată, la patru jucători. Vor mai pleca sau se va recurge numai la împrumuturi la alte grupări?

Foto: www.fcpetrolul.ro