Totul despre deplasarea suporterilor Petrolului la meciul de Supercupă cu Steaua

Redactia -

Totul despre deplasarea suporterilor Petrolului la meciul de Supercupă cu Steaua

Miercuri, 10 iulie a.c., peste 150 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Matei Basarab” Ploieşti, vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică pe timpul afluirii suporterilor petroliști către municipiul București unde se va desfășura partida de fotbal în cadrul Supercupei României dintre echipele FC Steaua București – FC Petrolul Ploiești, cât și la întoarcere după terminarea partidei.

Partida de fotbal va avea loc pe stadionul „Arena Naţională” din capitală, începând cu ora 20.45.

Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 18.30 doar pe bază de bilete şi invitaţii.

Pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în stadion, Jandarmeria recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces.

Traficul rutier va fi restricţionat, în ziua jocului, după cum urmează:

– Începând de la ora 14.00, pe Bulevardul Pierre de Coubertin, între strada Vatra Luminoasă şi intrarea în complex, cu excepţia mijloacelor de transport RATB.

– Începând de la ora 17.30, pe Bulevardul Pierre de Coubertin, între Şoseaua Iancului şi intrarea în complex, şi pe strada Vatra Luminoasă, între Şoseaua Mihai Bravu şi Bulevardul Pierre de Coubertin, precum şi pe strada Maior Ion Coravu, între Şoseaua Mihai Bravu şi intrarea în complex.

         – Restricţiile de trafic se vor menţine până la defluirea totală a spectatorilor.

 

INFOBACKGROUND

Suporterii FC PETROLUL Ploieşti vor fi direcţionaţi spre intrarea în complex situată pe Bulevardul Pierre de Coubertin iar traseul recomandat celor care se vor deplasa în mod organizat cu autocare sau microbuze este D.N.1 – Bdul. Aerogării – Bdul. Barbu Văcărescu – Şos. Ştefan cel Mare – Şos. Mihai Bravu – strada Vatra Luminoasă.

La această partidă intenționează să facă deplasarea aproximativ 6.000 de suporteri ai echipei Petrolul.

Cele 15.000 de bilete rezervate suporterilor petroliști, sunt poziționate în Arena Națională după cum urmează:

  • Peluza Nord – inelul I
  • Peluza Nord – inelul II
  • Peluza Nord – inelul III
  • Tribuna I – inelul I – sectoarele 360, 362,364,136
  • Tribuna II – inelul I – sectoarele 116-118
  • Tribuna II – inelul II – sectoarele 335,337,339
  • Tribuna II – inelul III – sectoarele 336,338,340

În data de 10.07.2013, începând cu orele 17.00, sunt așteptați aproximativ 1000 de persoane în zona Gării de Sud care se vor îmbarca într-un tren cu regim special pe itinerariul Ploiești Sud – Chitila – Băneasa – Pantelimon – Gara Obor și retur.

Pe timpul deplasării trenului, atât la dus cât și la întors, acesta va staționa în Gara Pantelimon pentru schimbarea locomotivei.

Recomandări:

Suporterii echipei petrolul să facă deplasarea pe traseul DN1-Otopeni-Băneasa, Barbu Văcărescu- Ștefan cel Mare – Bulevardul Vatra Luminoasă.

Bulevardul Vatra Luminoasă va fi blocat și folosit ca parcare pentru autocare și microbuze iar cei ce fac deplasarea cu mașini personale, recomandarea este ca acestea să fie parcate în oraș.

Jandarmeria recomandă tuturor spectatorilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

Reamintim că, potrivit Legii nr. 4 din 2008 privind prevenire şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive cu modificările şi completările din Legea nr. 10 din 06 ianuarie 2012, spectatorilor le este interzis:

– să pătrundă sau să încerce pătrunderea în incinta bazei sportive ori, dupã caz, a arenei    sportive fără documente de acces sau prin încălcarea normelor legale de acces stabilite de organizator;

– să pătrundă în stare vădită de beţie sau să consume bãuturi alcoolice în arena sportivă;

– sã introducă sau să încerce introducerea de băuturi alcoolice în arena sportivă;

– să introducă în arena sportivă inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen;

– să refuze prezentarea documentelor de acces şi, după caz, a actelor de identitate, la solicitarea justificatã a forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă;

– să refuze supunerea la efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor de către forţele de ordine;

– să arunce asupra celorlalţi spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţã, asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în incinta bazei sportive, precum şi în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanţe corozive ori care murdăresc;

– să escaladeze gardurile care delimitează spaţiul de joc sau gardurile interioare de separare a sectoarelor;

– să provoace sau să participe efectiv la scandal în incinta bazei sportive ori, după caz, a arenei sportive;

– să săvârşească fapte, acte sau gesturi obscene, să profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum şi ameninţări cu acte de violenţă împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucãtori sau a bunurilor acestora;

– sã profereze ori sã scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare la adresa forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţã;

– să ameninţe cu acte de violenţă forţele de ordine sau personalul de ordine şi siguranţă;

– să amplaseze emblemele, pancartele, bannerele, afişele, steagurile sau alte mijloace de publicitate vizuală în alte locuri decât cele stabilite de organizator;

– să nu respecte regulile stabilite de organizator privind deplasarea spectatorilor în incinta arenei sportive;

– să refuze părăsirea imediatã a arenei sportive, dacã măsura evacuării a fost dispusã de către personalul de ordine şi siguranţă sau de către forţele de ordine.

 

Pe această cale Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Matei Basarab,, Ploieşti mulţumeşte anticipat spectatorilor pentru comportamentul adecvat, entuziast şi corect de care vor da dovadă şi le urează vizionare plăcută.

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE