Totul despre noul operator de salubritate din Vălenii de Munte

Redactia -

Totul despre noul operator de salubritate din Vălenii de Munte

Interviu cu Gabriela Cristea – administrator S.C. Salubritate Vălenii de Munte SRL:


Reporter – Când a luat fiinţă societatea?
Gabriela Cristea – Societatea a luat fiinţă la data de 1 iunie 2014, la iniţiativa Consiliului Local. Eu sunt administratorul acestei societăţi care are ca asociat unic Primăria Vălenii de Munte.
R. Care este mai exact rolul acestei societăți?
G.C.  Noi vom fi cei care vor asigura colectarea şi transportul deşeurilor menajere la rampa Vălenii de Munte, atât de la populaţia oraşului cât şi de la persoanele juridice. Totodată ne ocupăm şi de salubrizarea străzilor oraşului.
R.- Care este dotarea, cu ce pleacă la drum societatea?
G.C.  –  Pentru asigurarea unui serviciu de calitate avem în dotare acum două autogunoiere de mare capacitate, una dintre ele recent achiziționată, alături de o automăturătoare pentru întreținerea curățeniei stradale. În același timp 22 de salariaţi se vor afla zilnic pestrăzile oraşului.
R – Unde vă pot găsi cetăţenii?
G.C.  – Cetăţenii ne pot găsi la fostul sediu al Salub, la fosta Policlinică, între orele 7.00 – 15.30. Aici pot veni să încheie contracte cu noul operator. Activitatea noastră prinicipală, în aceste prime zile de activitate, este legată de noile contracte. Dorința noastră este de a ne extind ebaza de abonați astfel în cât să cuprindem toată populaţia oraşului. Fostul operator avea contracte cu 70% din persoanele fizice şi 90% juridice.
R – Cum se desfăşoară această campanie de contractare?
G.C.  – Cetăţenii pot veni la sediul nostru cu un act de identitate. De asemenea avem şi casieri de teren care pot încheia contracte la domiciliul cetăţenilor. Același lucru este valabil și pentru persoanele juridice.
R – Ce prevede acest contract? Sunt modificări faţă de cele precedente?
G.C.  – Nu sunt modificări; am păstrat contractul cadru de salubritate. Este important să anunţăm, însă, populaţia oraşului că autogunoiera colectează numai deşeuri menajere. Deci, în pubele, trebuie depozitate exclusiv deşeuri menajere. Celelalte deşeuri – vegetale, moloz, materiale de construcţii – vor fi ridicate cu un tractor care se va deplasa în aceeaşi zi cu autogunoiera pentru a le ridica separat.
R – Care va fi frecvenţa colectării?
G.C.  – Colectarea gunoiului se va face săptămânal, după un program bine stabilit. Am păstrat programul anterior, dacă vor fi modificări le vom anunţa în timp util.
R – S-a modificat preţul contractului?
G.C.  – Nu. Tariful a rămas acelaşi. 5,27 lei/persoană, TVA inclus, pentru persoanele fizice, şi 90,43 lei/mc pentru agenţii economici. Pubelele vor fi acordate abonaţilor cu o chirie modică, ceea ce va duce la o diminuare a facturii totale. Aceasta a fost şi dorinţa Primăriei şi a Consiliului Local: să putem oferi un serviciu de calitate, la un tarif accesibil pentru cetăţeni.
R – Cum îi puteţi convinge pe cei care nu au abonament să încheie contract de salubrizare?
G.C.  – Aceasta este una dintre preocupările noastre. Oamenii trebuie să fie conştienţi că toţi cetăţenii produc deşeuri şi nu este corect ca persoanele care au abonament să plătească, iar ceilalţi nu. Există şi posibilitatea de a lua şi măsuri în acest sens, pentru a-i convinge pe oameni să încheie contract.
R – Ce ar mai trebui să ştie vălenarii despre această nouă societate?
G.C.  – Lucrurile au început bine şi cred că, în scurt timp, se vor vedea şi efectele investiţiilor făcute şi a stilului de lucru al noii societăţi.