Tragere la sorți infernală pentru „lupi”, pentru debutul sezonului regulat din Liga 1. Primul meci, la FCSB!

Dragos Trestioreanu -

Tragere la sorți infernală pentru „lupi”, pentru debutul sezonului regulat din Liga 1. Primul meci, la FCSB!

Astăzi, 24 iunie 2015, la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, din București, s-a tras la sorți (foto, www.digisport.ro) programul sezonului regulat al ediției 2015-2016 a campionatului Ligii I, prima cu 14 echipe la start, sezon regulat, play-off și play-out. Având numărul de ordine 9 la tragerea la sorți, SC FC Petrolul Ploiești are parte de un start infernal în întrecerile celui dintâi eșalon – deplasare pe terenul FC Steaua SA (FCSB), mai mult ca sigur la „Arena Națională”. Adică pe stadionul pe care, în primăvară, „lupii”au reușit bomba acelei etape, trecând de „roș-albaștri” cu scorul de 1-0, prin golul reușit de Gevaro Nepomuceno, în finalul confruntării, după o fază în care Rok Kronaveter l-a ridiculizat pe Fernando Varela și a dat pasa decisivă. Nepomuceno continuă cu Petrolul, dar Kronaveter – nu.

În ceea ce privește turul sezonului pentru găzari, aproape toate partidele cu adversari de top se vor desfășura în deplasare, însă, deoarece tot în acest an vor avea loc etape și din retur, se va compensa rețeta financiară în ultimele două luni de toamnă și în decembrie, ultima rundă din 2015 urmând să aibă loc în preajma Crăciunului. Iată ce a stabilit țintarul de la LPF pentru Petrolul: la FC Steaua SA (etapa 1, 11 iulie), cu FC Voluntari (etapa 2, 18 iulie), la CSMS Iași (etapa 3, 25 iulie), la Concordia Chiajna (etapa 4, 1 august), cu Pandurii Târgu Jiu (etapa 5, 8 august), la CFR Cluj (etapa intermediară 6, 12 august), cu FC Botoșani (etapa 7, 15 august), la Dinamo București (etapa 8, 22 august), cu Astra Giurgiu (etapa 9, 29 august), la ASA Târgu Mureș (etapa 10, 12 septembrie), cu CS Universitatea Craiova (etapa 11, 19 septembrie), la Viitorul Constanța (etapa 12, 26 septembrie), cu ACS Poli Timișoara (etapa 13, 3 octombrie). Returul sezonul regulat va debuta pe 17 octombrie, Petrolul urmând a o primi atunci, pe arena Ilie Oană, pe FC Steaua SA. Celelalte date ale părții a doua a primei faze a campionatului sunt următoarele: etapa 15, 24 octombrie, etapa 16, 31 octombrie, etapa 17, 7 noiembrie, etapa 18, 18 noiembrie, etapa 19, 21 noiembrie, etapa 20, 28 noiembrie, etapa 21, 5 decembrie, etapa 22, 12 decembrie, etapa 23, 19 decembrie, etapa 24, 13 februarie 2016, etapa 25, 20 februarie, etapa 26, 27 februarie. Zilele exacte ale meciurilor vor fi fixate de comun acord de LPF și deținătoarele drepturilor de transmisie exclusivă, televiziunile Look TV (și cu Look Plus), DigiSport și DolceSport. Toate aceste televiziuni vor transmite live șapte partide/etapă. În noul seazon, potrivit www.digisport.ro, se vor disputa 182 meciuri în sezonul regulat, câte șapte de fiecare rundă. La finele primei faze, cele dintîi șase clasate vor intra în play-off, cu punctajul din sezonul regulat înjumătățit, iar restul de opt vor combate în play-out, în aceleași condiții. Ultimele două formații din ierarhia finală a play-outului vor retrograda direct în Liga 2, iar antepenultima clasată va da baraj cu învingătoarea dintre ocupantele poziției a doua din seriile eșalonului secund. Cine va învinge fie va rămâne în Liga 1, fie va promova la acest nivel.

Obiectivul Petrolului este acela de a accede în play-off, în caz contrar falimentul urmând a plana serios deasupra taberei găzarilor, așa cum au anunțat deja oficiali ai clubului. Însă, o clasare între primele șase trupe ale campionatului va fi extrem de dificilă. Penalizarea de șase puncte, la fel ca și CFR Cluj, existând totuși șansa ca TAS să respingă verdictul FRF, debutul de sezon cu adversari tari și cu două dispute consecutive în deplasare, un nou lot, returul în care se vor primi acasă aproape toate grupările cu ștaif – iată câteva argumente întru susținerea unui sezon de foc pentru găzari.