Transportatorii de marfă și persoane, controlați și sancționați de Poliţia Locală Ploieşti

Redactia -

Transportatorii de marfă și persoane, controlați și sancționați de Poliţia Locală Ploieşti

În cursul dimineții de luni, 07 august 2023, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au desfășurat acțiuni de control pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule destinate transportului de marfă și persoane care nu respectă prevederile legale stabilite de municipalitate.

Verificările au avut loc pe străzile: Bulevardul București, Găgeni, Șoseaua Vestului, Ștrandului, Gh. Gr. Cantacuzino, Bulevardul Republicii și Depoului.

Pentru neregulile constatate în urma verificării unui număr de 146 conducători de autovehicule, au fost aplicate 83 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 20.750 lei.

Amenzile au fost acordate șoferilor pentru încălcarea prevederilor art. 12 din H.C.L. nr. 131/2011 privind reglementarea circulaţiei pe raza localității a autovehiculelor cu masa maximă autorizată de peste 3,5 tone, precum și a mențiunilor pct. 2 art. 12.1 din H.C.L. nr. 228/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului, respectiv circulaţia autovehiculelor pe alte trasee decât cele stabilite şi lipsa autorizaţiei de circulaţie eliberată de Primăria Municipiului Ploieşti.