Transportul sigur al copiilor în microbuze școlare și autocare pentru călătorii educaționale

Vlad Preda -

Transportul sigur al copiilor în microbuze școlare și autocare pentru călătorii educaționale

În prezent, părinții sunt tot mai îngrijorați din cauza traficului rutier extrem de aglomerat, de aceea evită să-și lase copiii singuri pe stradă. De regulă fac tot posibilul să-i ducă ei cu mașina personală la grădiniță sau la școală, ori solicită microbuze care realizează transportul copiilor la școli, pe distanțe bine stabilite. Mulți părinți nu au posibilitatea de a-și duce zilnic copiii la școală, pentru că programul lor începe prea devreme, de aceea apelează la astfel de servicii de transport pentru copii, care oferă microbuze conduse de șoferi cu experiență în trafic.

Șoferii de microbuze și autocare spun despre copii că trebuie să fie atenți la circulație în toate zilele din an, nu doar atunci când circulă cu mijloacele de transport pe care ei le conduc. În ultimul timp se tot vorbește despre siguranța transportului de călători, dar și despre anumite reguli pe care copiii trebuie să le cunoască și să le aplice corect. Atunci când merg la școală sau în anumite excursii sau la evenimente, de regulă, profesorii sau organizatorii închiriază microbuze sau autocare pentru transport copii. Indiferent care este destinația, într-o excursie, copiii trebuie să fie supravegheați de persoanele însoțitoare – cadrele didactice.

Cum trebuie să se comporte copiii în microbuzele școlare? Ei sunt învățați să aibă un comportament liniștit, adecvat, să stea fiecare pe scaun, să aibă centura de siguranță dacă scaunele dispun de ea, să stea în direcția de mers, pentru a circula în condiții de siguranță. Ei deja știu anumite reguli de circulație elementare care se referă la trecerile pietonale și cunoașterea semnelor rutiere. În ceea ce privește echipamentul adecvat autocarelor, dacă acestea îl au, este obligatoriu ca el să fie folosit de copii, prin urmare ei trebuie să poarte centuri de siguranță.

Microbuzele și autocarele trebuie să aibă centuri de siguranță atunci când fac călătorii pe distanțe lungi. Dacă transportul se face pe distanțe mai mici de 10 km, în traficul urban, atunci microbuzele pot fi și fără centuri de siguranță. Dacă transportul se face pe o distanță mai lungă, copiii trebuie să aibă centuri de siguranță pe toată durata călătoriei. Acest lucru este important pentru că în caz de frânare bruscă sau apariția unui alt eveniment neprevăzut la drum, copiii să fie susținuți prin centură de scaun, să nu se rănească. Aceasta este o modalitate sigură de transport al copiilor în condiții de siguranță.

Indiferent cât de mare sau mică este distanța până la școală, prin firma de închiriere autocar sau microbuz pentru transport copii de pe portalul https://transcarsrl.ro/transport-copii se oferă doar servicii sigure pentru profesori, părinți, organizatori de evenimente. Această firmă oferă mereu un transport sigur, rapid, în timp util, flota include microbuze și autocare în stare foarte bună de funcționare și cu un aspect elegant. Serviciile de închiriere de autocare și microbuze se desfășoară în diferite zone din București, dar și în Roșiorii de Vede, Zimnicea, Alexandria, Videle, Turnu Măgurele.

Echipa are microbuze și autocare pentru călătorii educaționale, pentru excursii, evenimente și transport școlar. Aceste vehicule sunt conduse de șoferi profesioniști, care au multe ore de condus în condiții de trafic intens, sunt mereu instruiți cu privire la tehnicile noi de conducere mai sigure, și pot garanta că profesorii, părinții și copii vor călători în condiții confortabile și de siguranță.

Microbuzele și autocarele pot transporta copii la grădinițe și la școli din București sau Ilfov. Transportul este sigur și pentru adulți și pentru copii. Toate vehiculele au ITP-ul valabil, sunt verificate periodic și curățate după fiecare cursă. Părinții pot fi siguri că transportul copiilor lor se face în condiții de siguranță.

Pe traseele spre școli, șoferii sunt responsabili de siguranța transportului, ei trebuie să aibă grijă să conducă cu atenție, să evite situațiile neprevăzute. La multe școli se apelează la astfel de servicii deoarece copiii stau mai departe, iar unii nu au alte posibilități de transport. Șoferii de microbuze pentru transportul copiilor au experiență de conducători auto, au cunoștințe acumulate și experiență pentru a asigura un transport sigur și de calitate.

Un lucru este sigur, copiii percep traficul în mod diferit comparativ cu adulții, nimeni nu se așteaptă ca ei să fie perfect raționali în trafic, indiferent de educație. Comportamentul lor în trafic este influențat de dezvoltarea cognitivă, ei experimentează mai puțini stimuli și informații din mediul înconjurător. Obligația adulților este să aibă grijă, să se ocupe de siguranța copiilor, să fie convinși de faptul că ei reprezintă un grup vulnerabil de participanți la trafic.