Treceri de pietoni pe DN1, pentru locuitorii comunei Bărcăneşti

Daniel Dimache -

Treceri de pietoni pe DN1, pentru locuitorii comunei Bărcăneşti

Continuă acţiunile primarilor localităţilor de pe DN1, de a elimina sau diminua disconfortul produs de montarea separatoarelor de sens, care rup practic comunele în două, îngreunând deplasarea, accesul la instituţii şi la unităţile comerciale sau comunicarea oamenilor.

Comuna Bărcăneşti este, poate, cea mai afectată, beneficiind de insuficiente zone de trecere amenajate, pentru parcursul foarte mare al DN1 în intravilanul localităţii, două treceri de pietoni şi 3 pasarele supraterane, acestea din urmă fiind foarte greu de utilizat în sezonul rece, de persoanele în vârstă, în general şi imposibil de folosit de pietoni pe bicicletă sau de animalele sătenilor care ar trebui să fie traversate către islaz.

În aceste condiţii, primarul Valeriu Lupu a pornit o serie de demersuri încă din 2017, iar în ultima perioadă a ales să acţioneze nu scoţând oamenii în stradă, aşa cum s-a întâmplat în comunele vecine, ci amplificând eforturile instuţionale, demers ce începe să dea roade. Edilul din Bărcăneşti îi informează pe cetăţeni asupra deciziilor autorităţile responsabile în ce priveşte comuna din sudul Ploieştiului.

„Stimati cetateni,
Va aduc la cunostinta ca efortul meu de a inlatura disconfortul creat de montarea separatoarelor New Jersey de catre CNAIR BUCURESTI, inceput in 2017 cand am intrunit toate institutiile statului la sediul primariei noastre, s-a concretizat azi, 25 februarie 2020 . Stiind ce inseamna sa fii sofer si sa stai blocat in trafic, nu v- am indemnat sa protestati in strada, ci am incercat personal, pe toate caile legale sa rezolv aceasta problema in birourile institutiilor responsabile. In consecinta, azi, impreuna cu presedintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu si cu colegii primari din Gorgota si Pucheni, am fost primiti la o discutie de catre Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, secretari de stat si directori CNAIR BUCURESTI, care ne-au dat acceptul pentru infiintarea de treceri de pietoni. Comuna noastra va beneficia de trei, distribuite in urmatoarele pozitii: Biserica Romanesti, statia autobuz ,,Aprozar „si Biserica Barcanesti.
Va multumesc .
Primar Valeriu Lupu”