Trei absenți neașteptați din lotul Petrolului, după derbiul de la Târgoviște! Gafeurul din meciul cu Metaloglobus va lipsi „motivat”

Dragos Trestioreanu -

Trei absenți neașteptați din lotul Petrolului, după derbiul de la Târgoviște! Gafeurul din meciul cu Metaloglobus va lipsi „motivat”

Astăzi, 19 martie 2019, peste mai puțin de o oră, de la 19.30, pe propriul teren de la arena Ilie Oană, FC Petrolul va încheia – contra unei echipe cu o denumire mai de pe vremea de dinainte de 1989, Energeticianul, stabilită… momentan în Petroșani – șirul meciurilor din etapa a XXV-a. Mai puțin de așteptat, chiar dacă rezultatul final al derbiului de la Târgoviște, cu Chindia, a nemulțumit vădit, antrenorul principal Mugurel Cornățeanu a decis să nu includă în lotul pentru partida cu trupa finanțată de Niculae Sarcină și antrenată de tânărul tehnician George Zima doi titulari cerți de până acum, precum și pe al doilea căpitan al Petrolului din sezonul trecut, dar care a purtat mai mult banderola din cauza absenței prelungite a lui Claudiu Tudor. Cu alte cuvinte, vor sta în tribună fundașul central stânga Lucian Cazan și fundașul stânga Alexandru Țigănașu, precum și mijlocașul central Marius Chindriș, ca decizii tehnice, Alexandru Saim Tudor urmând a absenta fiind suspendat pentru cumul de cartonașe, iar portarul gafeur din partida cu Metaloglobus București, Ianoș Brînză, a fost convocat la echipa națională „U 21” a Republicii Moldova pentru jocurile din preliminariile Campionatului European, el aflându-se deja la Chișinău, alături de coechipierii internaționali ai săi.

Cum Florin Borța și Robert Moldoveanu sunt deja titulari inamovibili, ba chiar și integraliști, în lipsa lui Saim Tudor trebuie ales un alt „U 21” pentru primul „11”. Mai mult ca sigur acesta va fi Valentin Țicu (18 ani). Rămâne de văzut dacă Țicu va fi omul de schimb pentru Țigănașu sau pentru Cazan, deși pare-se că mai degrabă pentru primul. Dar, cine știe la ce s-o mai fi gândit Cornățeanu. Oricum, astfel s-a eliberat un post de senior de mijlocaș de bandă dreaptă, alegându-se între Nini Popescu și Cătălin Ștefănescu, cel din urmă nefolosit deloc în partidele oficiale din acest an. Normal, credit ar trebui să primească Nini, jucător definitiv al Petrolului, pe când Ștefănescu este împrumutat până la vară. Astfel încât, Mugurel Cornățeanu ar putea începe cu următoarea formulă: Lungu – Borța, Sarris, Pușcaș, Țicu – Bucșa – Kozoronis, Marinescu – Popescu, Arnăutu, Moldoveanu, pe bancă putând lua loc portarul Bolboașă și jucătorii de câmp Olaru, Malakyan, Ghinga, Ștefănescu, Rusu și Enache. Să vedem dacă așa va fi… în curând. Ce se știe însă foarte clar este că Petrolul trebuie să învingă, fiindcă, în caz contrar, s-ar depărta față de primele patru clasate de deasupra sa!

ACS Energeticianul a renunțat pe parcursul campionatului la câțiva jucători, cei cu salarii mai mari, de fapt, astfel că, acum, cel mai cunoscut om din efectiv este un fost petrolist, ulterior golgheter în al treilea eșalon la ACS Șirineasa, transformată, după promovare, în ACS Energeticianul, Vlad Rusu. Dar și Daniel Lung, ex-echipier în Liga 1 al Sportului Studențesc, și Alexandru Neacșa, fost la defunctele Corona Brașov și FC Drobeta Turnu Severin, dar și la Viitorul, Gaz Metan Mediaș și… Dinamo Minsk, în Belarus, au destulă experiență. Înaintea confruntării de la Ploiești, Energeticianul se află pe locul 9, la 19 puncte de Petrolul, și nu are niciun succes bifat în acest an! Pornită cu obiectivul promovării în Liga 1, trupa lui Sarcină a debutat… fals în al doilea eșalon, iar apoi s-a tot „pierdut” pe parcurs, acum nemaiavând… emoții, nici într-un sens, nici în altul al ierarhiei Ligii a II-a! Oricum, echipele „mici” mai pot, câteodată, provoca… necazuri mari! Deși mai greu de crezut acum, dată fiind diferența clară de valoare dintre cele două loturi, dovedită și de scorul de… forfait din tur, de la Petroșani: 3-0 pentru „lupi”!

Foto: www.fcpetrolul.ro