Gazeta de Prahova

Trei ani şi 232 de zile închisoare pentru conducere fără permis!!!

Știri

Daniel Dimache

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova comunică:

„Polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 10 Valea Călugărească au depistat un prahovean de 31 de ani, față de care Judecătoria Ploiești a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 3 ani și 232 zile pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără permis. A fost încarcerat în Penitenciarul Mărgineni.”

Ceea ce frapează nu este neapărat faptul că un condamnat care se sustrage pedepsei cu închisoarea este prins şi trimis la penitenciar, ci duritatea pedepsei, atât cuantumul ei, cât şi modul drastic de aplicare din partea magistraţilor. 

Iată ce sancţiuni prevede legea, conform Art 335, din Noul Cod Penal, pentru fapte de acest gen:

CAPITOLUL II
Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice

Art. 335

Conducerea unui vehicul fără permis de conducere

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.

 

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline