Trei autoturisme BMW X5 descoperite în vamă cu numere false

Redactia -

Trei autoturisme BMW X5 descoperite în vamă cu numere false

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la trei cetățeni ucraineni, care au fost identificați la controlul de frontieră la volanul unor autoturisme marca BMW X5, care nu figurau ca fiind înregistrate și aveau plăcuțe și certificate de înmatriculare false.

În data de 13 decembrie a.c., în jurul orei 02.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni — I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, cetățenii din Ucraina, Oleh P., în vârstă de 50 de ani, Oleksandr P., în vârstă de 44 de ani și Anatolii T., în vârstă de 35 de ani, conducând fiecare câte un autoturism marca BMW X5, ce aveau aplicate numere de înmatriculare austriece.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la faptul că certificatele de înmatriculare prezentate pentru autoturisme sunt false, lucrătorii noștri au efectuat verificări suplimentare și au constatat că autoturismele nu figurează în bazele de date austriece ca fiind înregistrate, plăcuțele aplicate sunt atribuite altor autoturisme, iar documentele sunt false.

Cu privire la cele constatate, bărbații au declarat că au achiziționat autoturismele de la persoane necunoscute, iar pentru plăcuțele de înmatriculare și pentru cele trei certificate de înmatriculare au plătit unei cunoștințe suma de 2.100 euro.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.