Trei înfrângeri în tot atâtea partide pentru campionii baschetului masculin autohton, în grupele EuroChallenge Cup!

Redactia -

Nici în deplasarea de la Nicosia, pentru meciul cu echipa cipriotă Keravnos Strovolou, din etapa a treia a grupei B din EuroChallenge Cup, campioana en-titre a baschetului masculin românesc, CSU Asesoft Ploieşti, nu a reuşit să învingă, limitându-şi astfel şansele într-o calificare în faza următoare a competiţiei, dar neepuizându-le, totuşi. Deşi şi-au adjudecat primul şi al treilea sfert, însă la diferenţe mici de scor, ploieştenii au rămas datori, în „parţialele” al doilea şi al patrulea, care au fost decisive pentru succesul gazdelor. Chiar dacă nu au avut de suportat vreo presiune din partea publicului, cei 200 de spectatori fiind foarte liniştiţi în sala destul de mică din Nicosia, Cătălin Burlacu (foto, în dreapta, tatonându-l pe Bobby Maze; www.fibaeurope.com) şi coechipierii lui au dovedit, încă o dată, că joacă „în salturi”, alternând victoriile interne cu înfrângerile internaţionale. La capătul celor 40 de minute ale întâlnirii din Cipru, arbitrată de Marco Gianstanti (Italia), Carlos Mateus (Franţa) şi Sebastien Clivaz (Elveţia), Keravnos Strovolou – cu un prim „5” dominat de jucătorii americani, dintre care s-au distins în special mai sus-amintitul Maze şi Antonio Crocker – s-a impus cu scorul de 88-76 (23-25; 17-12; 22-23; 26-16).

Vladimir Arnautovic a folosit următorul lot de jucători în această partidă: Aleksandar Vlahovic (9 puncte), Ivars Timermanis (3; 1×3), Darius Hargrove (10; 1×3), Cătălin Burlacu (11; 1×3), Vladimir Tica (15)/Szijarto Levente (4), Virgil Stănescu (13), Robert Nyakundi (7; 1×3), Adrian Tudor (4). De subliniat că Nyakundi a jucat cu tricoul lui… Vlad Negoiţescu, cel care a luat loc pe bancă, fără a fi îmbrăcat în echipamentul de joc, ploieştenii înscriind în raport 10 baschetbalişti, iar gazdele – cu unul mai mult. Nici acum, Arnautovic nu l-a introdus pe teren pe sârbul Vukaşin Mandic, rămas rezervă. La plusuri s-ar putea trece doar inspiraţia de sub panoul advers a lui Vladimir Tica, principalul realizator al oaspeţilor, şi numărul mare de recuperări ofensive ale lui Szjarto Levente, şapte, din totalul personal de 11, cele mai multe dintre toţi combatanţii. Antrenorul echipei Keravnos, Panagiotis Yiannaras, a optat pentru următorul efectiv: Bobby Maze (23), Andreas Pilavas (8; 2×3), Antonio Crocker (20; 1×3), Lawrence Kinnard (16; 2×3), Julian Vaughn (4)/Ioannis Demertzis (2), Aleksandar Damjanovic (4), Panagiotis Trisokkas (11), Linas Juknevicius, Aleksandros Zachariou. Crocker a fost eliminat pentru 5 greşeli personale, în ultimul act al partidei.

Iată care au fost declaraţiile oferite la conferinţă de presă de către tehnicieni şi de câte un elev al fiecăruia: „A fost un meci echilibrat, în special în primele trei sferturi. CSU Asesoft ne-a depășit sub panouri, dar – după ce am găsit soluții în defensivă – am preluat controlul și ne-am impus în cele din urmă. Vreau să felicit formația ploieșteană și să-i urez mult succes în următoarele jocuri și, în special, în competiția internă” (Panagiotis Yiannaras); „Am câștigat un meci important, împotriva unei echipe foarte bune. Am reușit să ne îmbunătățim la timp defensiva, am pasat mai mult și i-am făcut pe adversari să greșească. Țin să îmi felicit coechipierii și știu că, în continuare, e loc de mai bine” (Antonio Crocker); „În primul rând, vreau să felicit echipa Keravnos pentru victoria obținută. Noi am jucat bine în primele 30 de minute, dar atunci când încasezi 26 de puncte în sfertul decisiv nu prea mai sunt multe de zis. Până la intrarea în ultimele zece minute, am făcut o treabă bună la recuperare și, totodată, le-am creat probleme ciprioților, prin apărarea în zonă. Nu am găsit totuşi soluții şi pentru a-i stopa pe Maze și Crocker, iar atunci când comiți astfel de greșeli, la un asemenea nivel, poți pierde foarte ușor meciul (Vladimir Arnautovic); „Am jucat bine în primele trei sferturi, însă, după aceea, Keravnos ne-a obligat să facem multe greșeli și a reușit astfel să câștige. Vom încerca să avem evoluții din ce în ce mai bune în partidele care vor urma” (Vladimir Tica). Următorul meci din EuroChallenge Cup al echipei CSU Asesoft va avea loc marţi, 27 noiembrie 2012, ora 19.00, în sala de sport de la Brazi, în transmisia live a postului de televiziune sport.ro, contra finlandezilor de la Joensuun Kataja, învinşi cu scorul de 96-86, acasă, de Krasnye Krylia Samara, din Rusia, lidera neînvinsă a ierarhiei grupei B, urmată de Keravnos Strovolou. Joensuun e a treia clasată, iar Asesoft – ultima. Sâmbătă, 24 noiembrie, de la 19.15, băieţii lui Arnautovic vor oferi replica, în campionatul Ligii Naţionale, la sala Transilvania, din Sibiu, formaţiei locale, CSU Atlassib, partida urmând a fi preluată în direct de unul din canalele „DigiSport”.