Gazeta de Prahova

Trei persoane care au încercat să se sinucidă au fost salvate de polițiști

Național

Redactia

În perioada 9 — 16 martie a.c., sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi — I.G.P.R., polițiștii de la transporturi au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare. Activitățile au vizat în special prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Astfel, polițiștii au efectuat controale în 363 de stații de cale ferată și au patrulat în 589 de trenuri de călători.

În urma verificărilor, au fost depistate 7 persoane date în urmărire națională, 10 minori lipsiți de supraveghere și 4 persoane care aveau nevoie de internare în centre de specialitate. Polițiștii au salvat trei persoane care au încercat să se sinucidă. Asupra altor trei au fost găsite substanțe halucinogene.

Au fost întocmite 49 de dosare penale, în principal pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, evaziune fiscală, furt, distrugere, braconaj piscicol pescuit ilegal, fals și uz de fals, precum și infracțiuni la regimul circulației rutiere. 32 de infracțiuni au fost constatate în flagrant delict. 4 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, iar față de una s-a luat măsura controlului judiciar pentru 30 de zile.

Pentru neregulile depistate, polițiștii au aplicat 581 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 285.000 de lei și au ridicat, în vederea confiscării, bunuri și bani, în valoare de aproximativ 11.000 de lei.

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline