Trei zile pline pentru poliţiştii prahoveni

Redactia -

Principalele activități desfășurate de către efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și evenimentele înregistrate în perioada 13 – 15.09.2013:

 Au fost organizate şi executate 26 acţiuni pe linie de poliţie rutieră, având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere. În cadrul acţiunilor executate, cât şi ca urmare a activităţilor curente desfăşurate, au fost verificaţi cu aparatul etilotest 539 conducători auto şi au fost controlate 202 autovehicule de transport persoane şi mărfuri.

Având în vedere neregulile depistate pe linie de poliţie rutieră, au fost constatate 16 infracţiuni şi 1.390 contravenţii, sancţionându-se astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră, iar ca măsuri complementare, au fost reţinute 32 permise de conducere şi 10 certificate de înmatriculare auto.

În cadrul dispozitivelor de siguranţă publică constituite pe raza întregului judeţ, s-a acţionat pentru menţinerea unui climat de normalitate civică, iar cu ocazia activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au constatat 15 infracţiuni (13 dintre acestea în flagrant) şi 412 contravenţii (dintre care : 163 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 39 la Legea nr. 12/1990 etc.), în valoare totală de 94.920 lei.

 În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost înregistrate 43 de infracţiuni (dintre acestea, 8 fapte penale fiind constatate în flagrant, ocazie cu care au fost identificate şi depistate 13 persoane, autori ai acestor infracţiuni) şi au fost constatate 377 contravenţii, dintre care 116 la Legea nr. 61/1991, 14 la Legea nr. 12/1990 etc.

 

Infracţiuni rutiere :

  • – conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice – 10 (în Vălenii de Munte, Ploieşti, Sinaia, Comarnic, Câmpina, Băicoi, Floreşti);
  • – conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă/suspendat permis(ul) de conducere – 4 (în Ploieşti, Câmpina, Breaza);
  • – conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat – 2 (în Ploieşti, Câmpina);