Trei zile pline pentru pompierii prahoveni

Redactia -

Trei zile pline pentru pompierii prahoveni

În ultimele 72 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au intervenit pentru gestionarea următoarelor evenimente:

 

  1. 14.06.2013, ora 08:42 – asanare beci

            În comuna Măneciu, sat Măneciu Ungureni, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru asanarea unui beci, inundat pe o suprafaţă de aproximativ 20 mc, în proprietatea lui D. Maria.

          În localitatea Mizil, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială pirotehnică pentru a cerceta, identifica, ridica, transporta şi depozita un proiectil exploziv calibru 120 mm şi un cartuş calibru 14,5 mm.

 

 

  1. 15.06.2013, ora 09:05 – degajare persoană decedată

            În comuna Săhăteni, sat Vintileanca, echipajele de pompieri au intervenit pentru degajarea unei persoane de sex masculin O. Vasile în vârstă de 64 ani dintr-o fântână. Din nefericire persoana a fost găsită decedată.

           

  1. 15.06.2013, ora 10:05 – salvare animal

            În localitatea Sinaia, strada Calea Moroieni, echipajele de pompieri au intervenit pentru a salva un animal (viţel) căzut într-un canal cu o adâncime de aproximativ 4 m.

 

  1. 15.06.2013, ora 17:06 – salvare animal

            În comuna Apostolache, sat Valea Cricovului, echipajele de pompieri au intervenit pentru a salva un animal (cal) căzut într-o râpă.

 

  1. 16.06.2013, ora 13:56 – incendiu vegetaţie uscată

            În municipiul Ploieşti, strada Depoului, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată în proprietatea Consiliului Local Ploieşti.

            Au ars: aproximativ 150 mp vegetaţie uscată şi arbuşti.

            Cauza probabilă: jar sau scântei – fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.

 

 

 

  1. 16.06.2013, ora 15:07 – incendiu deşeuri

            În municipiul Ploieşti, strada Cameliei, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de deşeuri în proprietatea unei societăţi comerciale.

            Au ars: aproximativ 300 kg deşeuri de hârtie şi 3 containere din PVC.

            Cauza probabilă: jar sau scântei – fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.

 

  1. 16.06.2013, ora 16:45 – salvare animal

            În municipiul Ploieşti, strada Şirna, echipajele de pompieri au intervenit pentru a salva un animal (căţel) căzut într-o canalizare.

 

  1. 16.06.2013, ora 17:00 – incendiu cultură cereale

            În localitatea Blejoi – DN1A, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de cultură cereale (orz) în proprietatea unei societăţi comerciale.

            Au ars: aproximativ 4 ha cultură cereale. Au fost protejate aproximativ 6 ha de cultură cereale.

            Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 12.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 6.000 lei.

            Cauza probabilă: efect termic – căldură solară acumulată, concentrată ori reflectată.

 

  1. 16.06.2013, ora 20:55 – degajare persoană decedată

            În municipiul Câmpina, strada Câmpului, echipajele de pompieri au intervenit pentru degajarea unei persoane de sex feminin S. Mariana în vârstă de 54 ani din podul casei de locuit. Din nefericire persoana a fost găsită decedată prin spânzurare.

 

 

            Echipajele SMURD au intervenit în 108 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.