Tren special pentru ploieştenii care merg la Divertiland

Redactia -

Tren special pentru ploieştenii care merg la Divertiland

Divertiland, cel mai mare parc de distracții din România, și Regiotrans, unul dintre principalii operatori privați de transport feroviar de călători din țară, lansează un parteneriat prin care, începând cu sezonul 2014, ploieștenii, dar și vizitatorii din București, Brașov sau Craiova, vor putea sosi cu trenul la Divertiland, situat în vestul capitalei, în zona Militari.

Trenurile operate de Regiotrans, pe ruta Brașov – București – Craiova și retur, vor opri zilnic, în perioada mai – octombie, în stația distracției “Parc Divertisment Chiajna”, amplasată chiar la intrarea în parcul Divertiland. Ploieștenii care doresc să petreacă cel puțin o zi de distracție la Divertiland vor putea ajunge aici direct cu trenul în mai puțin de o oră și jumătate.

Divertiland, cel mai mare și mai modern parc de distracții din România, îi așteaptă și în sezonul 2014 pe ploieșteni cu atracții incitante, printre care piscine cu cea mai înaltă calitate a apei, 22 de tobogane inedite pentru toate vârstele, singura piscină cu valuri și unica plajă cu nisip din București. Multiplele opțiuni culinare oferite de restaurantele și barurile din zona de food-court, spațiile generoase de parcare și serviciile auxiliare, completează experiența vizitatorilor Divertiland.

“În intervalul iunie – august 2013 am înregistrat un număr de 100.000 de vizitatori, dintre care mai bine de jumătate au venit la Divertiland cu alte mijloace de transport decât autoturismul personal. Având în vedere că, din acest număr total de vizitatori, o bună parte au provenit din zona Ploiești, ne bucurăm ca în sezonul 2014 să le putem oferi ploieștenilor o alternativă la transportul rutier. Mulțumită parteneriatului încheiat cu Regiotrans, punem la dispoziția celor care aleg Divertiland ca destinație de distracție și relaxare și în acest an, un mijloc de transport accesibil, direct, sigur și confortabil”, a declarat Alejandro Poulakis, CEO-ul parcului de distracții Divertiland.

Circulația pe ruta Ploiești – Chiajna Parc Divertisment și retur va fi asigurată de trenurile 14092 și 14093, cu plecări din Ploiești la ora 8:15 spre Divertiland, iar retur, din stația Chiajna Parc Divertisment, la ora 20:42, cu sosire în Ploiești la ora 22:04. Costul unui bilet de tren de la Ploiești la stația distracției – Chiajna Parc Divertisment, este de numai 11 lei la clasa a II-a. Regiotrans oferă și o serie de tarife cu reducere pentru anumite categorii de călători (copii, elevi și studenți, pensionari), care vor plăti pe această rută doar 5,5 lei pentru un bilet la clasa a II-a.

„Parteneriatul cu Divertiland face parte din proiectele Regiotrans care au scopul de a readuce transportul feroviar între preferințele de călătorie pentru timpul liber. Suntem bucuroși că avem acum ocazia de a le oferi călătorilor o destinație de vacanță unică în această parte a Europei”, a declarat  Florin Hădărean, directorul general al Regiotrans.

Biletele de tren vor fi disponibile la punctele de vânzare din rețeaua Regiotrans, precum și la Divertiland. Stația Chiajna Parc Divertisment, punctul de sosire a trenurilor distracției, a fost construită în urma unei investiții a Divertiland în valoare de aproximativ 300.000 de euro.

Pentru accesul la multiplele facilități și zone de distracție din cadrul parcului Divertiland, costul unui bilet pentru adulți în timpul săptămânii (luni – vineri) este de 50 lei, respectiv de 80 lei sâmbăta și duminica, în timp ce copiii beneficiază de prețuri reduse de 40 lei, respectiv 70 lei la sfârșit de săptămână.