Trenul Regal a oprit pentru prima oară la Buşteni, de Ziua Naţională a României

Redactia -

Ziua de 1 Decembrie, la Buşteni, a fost marcată într-un mod semnificativ, cu totul special, la Buşteni.

Trenul Regal a oprit pentru prima dată la peronul gării din localitate. Principesa Margareta şi Principele Radu au fost întâmpinaţi pe covorul roşu, în cadrul unei ceremonii festive, de către Emanoil Savin. Cu acest prilej, alteţele lor au fost primite, potrivit tradiţiei, cu pâine şi sare şi cu buchete de trandafiri în culorile tricolorului.

Familia Regală a vizitat Monumentul ”Ultima Grenadă” al Caporalului Muşat, o construcție simbol a cinstirii eroismului ostașilor români, situată în faţa gării din Buşteni. Acest ansamblu monumental a fost inaugurat astăzi şi a fost reabilitat prin Programul Operațional Regional și co-finanțat de Uniunea Europeană, iar statuia Caporalului Mușat a fost restaurată cu fondurile proprii  ale  Primăriei Bușteni. Au fost restaurate și cele două efigii din bronz care îi reprezintă pe Regina Maria a României și pe Regele Ferdinand I.  

Alteţele lor regale au fost însoţite apoi de către primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin până la Brașov. Acesta a fost invitat, împreună cu soţia sa, să le fie alături într-o scurtă călătorie cu trenul regal.

În cuvântul său, Emanoil Savin a subliniat următoarele: ”La acest moment aniversar, recunoștința și respectul nostru se îndreaptă spre toți românii care, cu sufletul, cu brațul înarmat sau cu mintea, au făcut posibilă Marea Unire.(…) Pe mine, ca cetățean și primar al orașului Buşteni, ziua de 1 Decembrie mă face să mă simt mândru că sunt român, că aparțin României. Am convingerea că Ziua Națională este un prilej de mândrie patriotică pentru noi toți! La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!”

busteni-trenul-regal-2