Tribunalul Prahova menţine măsura arestului preventiv pentru Sebastian Ghiţă

Daniel Dimache -

Tribunalul Prahova menţine măsura arestului preventiv pentru Sebastian Ghiţă

Magistraţii Secţiei Penale a Tribunalului Prahova au respins, azi, ca neîntemeiată, cererea fostului parlamentar Sebastian Ghiţă de revocare a măsurii arestării preventive, se arată într-un comunicat de presă transmis de Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Tribunalului Prahova. Menţionăm că omul de afaceri ploieştean a fugit din ţară pentru ascăpa de arestare şi a primit azil politic în Serbia, însă cercetările judiciare continuă în ţară.

În continuare vă prezentăm comunicatul de presă remis de Tribunalul Prahova:

„Prin încheierea pronunţată de Secţia Penală a Tribunalului Prahova, la data de 28.08.2018, în dosarul nr. 3913/105/2018, instanţa a respins, în baza dispoziţiilor art.242 Cod procedură penală, cererea de revocare a măsurii arestării preventive, formulată de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian, ca fiind neîntemeiată. 

Împotriva încheierii mai sus-menţionate, pronunţate în camera de consiliu, se poate face contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.

Menţionăm că persoana cercetată beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la dovedirea vinovăţiei, în condiţiile Codului de procedură penală”