Tricolorul LMV, de neoprit în cursa pentru primul titlu din scurta-i istorie! Victorie la zero, la seturi, în dauna CSM București, în deplasare

Dragos Trestioreanu -

Tricolorul LMV, de neoprit în cursa pentru primul titlu din scurta-i istorie! Victorie la zero, la seturi, în dauna CSM București, în deplasare

Deja, este clar că echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploiești nu mai vrea să aibă deloc emoții întru adjudecarea primului titlul național din istoria sa de mai scurtă durată. La sala Unirii Dobroești, într-o comună limitrofă capitalei țării, prin intermediul postului de televiziune Digisport, care a transmis în direct meciul, pe al patrulea canal al său, ploieștenii au arătat o veritabilă demonstrație de forță, antrenorul principal Sergiu Stancu fiind mai liniștit ca niciodată, lângă teren. Semn că sfaturile sale au fost aplicate întocmai de Bogdan Olteanu și coechipierii acestuia, în disputa cu CSM București, de dinainte cu patru etape de finalul play-off-ului Diviziei A1 de volei masculin, implicit și al campionatului. Cum Arcada Galați, trupă în mare formă, renăscută după succesul de la Ploiești, din această fază a competiției, se apropiase amenințător, sărind peste CSA Steaua cu un punct și ajungând astfel la trei lungimi de Tricolorul, era imperios necesar un succes în deplasare, în minimum de seturi sau cel mult cu 3-1, pentru a se reinstala un ecart conveanbil înaintea confruntărilor cu formațiile clasate pe locurile doi și trei de pe podium. De altfel, Steaua va veni la „Olimpia” pe 14 aprilie, un succes scurt atunci al „galben-albaștrilor”, aidoma celui din sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazul”, din turul play-off-ului, urmând a le oferi viitoarelor gazde liniștea în abordarea cu succes a derbiului de la Galați, cu Arcada.

Dacă vor juca însă așa cum au făcut-o în primul set cu bucureștenii de la CSM, când au întors scorul de la 3-5 la… 18-5, pe serviciul olandezului Gijs Jorna, tot mai bun de la meci la meci, nu știu cine le-ar rezista acestuia și lui Bogdan Olteanu, Laurențiu Lică, Cristian Bartha, Julian Bissete, Nikita Stulenkov și liberoului Philipp Krois, austriacul care a terminat învingător și în duelul său personal cu coechipierul din echipa națională, Max Thaller, de la CSM București. În sextetul mai sus-nominalizat și având jucători de schimb foarte buni, precum Jose Carrasco Angulo, alias Chema, Aleksandar Milivojevic, zis Aga, Alexander Kullo, Pavel Dușkov, plus tinerii Ovidiu Darlaczi și Tudor Magdaș, Tricolorul LMV nu are cum să mai aibă probleme în adjudecarea titlului. Totuși, trebuie să fie atentă mereu la Arcada! Doar două seturi luate la Galați, însă, în eventualitatea în care se trece de CSA Steaua, vor rezolva ecuația numelui campioanei voleiului masculin din România, ediția 2017-2018.

Până atunci, să precizăm că la Dobroiești… viitorilor campioni le-au fost necesare doar un ceas și 10 minute pentru un sec 3-0, după 25-11, 25-20 și 25-18. Astfel, înaintea restanței de pe 5 aprilie 2018, ora 19.00, de la Galați, dintre Arcada și Steaua, pe podium se află: Tricolorul LMV, cu 70 de puncte, din 28 de mecuri, Arcada (64) și, respectiv, CSA Steaua (63).

Foto: www.sportpictures.eu (Răzvan PĂSĂRICĂ)