Trimis în judecată de DNA Ploieşti pentru şpagă în salam, caşcaval, legume şi carne de curcan

Mihai Ciobanu -

Trimis în judecată de DNA Ploieşti pentru şpagă în salam, caşcaval, legume şi carne de curcan

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului RADU GHEORGHE, inspector superior în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița, la data faptelor, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de luare de mită, din care una în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 

La data de 17 septembrie 2015, inculpatul Radu Gheorghe, în calitate de inspector superior în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița, a pretins de la administratorul unei întreprinderi individuale (denunțător în cauză), suma de 2.500 lei, din care a primit cu acea ocazie o primă tranșă de 500 lei, în sensul favorizării sale în legătură cu o inspecție fiscală efectuată la întreprinderea respectivă.
În același context, la data de 18 septembrie 2015, inculpatul a pretins de la aceeași persoană produse agricole (diverse legume estimate la valoarea de 84 lei) pe care le-a primit trei zile mai târziu.
La data de 06 octombrie 2015, inculpatul Radu Gheorghe a fost surprins în flagrant de către procurorii anticorupție după ce a primit de la persoana denunțătoare cea de-a doua tranșă a sumei pretinse, respectiv 2.000 lei.
În luna august 2015, în aceeași calitate și în aceleași circumstanțe inculpatul Radu Gheorghe a pretins de la administratorul unei alte întreprinderi individuale bani sau foloase materiale necuvenite (carne de curcan).
În același scop, la data de 06 octombrie 2015, inculpatul a primit de la contribuabilul controlat produse alimentare (un salam, un calup de cașcaval) și o sticlă de whisky, în valoare totală de aproximativ 120 lei, bunuri ce au fost găsite în autoturismul său cu ocazia constatării infracțiunii flagrante.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului de Informații și Protecție Internă. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dâmbovița, cu propunere de menținere a măsurii preventive dispuse în cauză. 

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE AL DNA